Ειδικές οδηγίες στην Αυτοδιοίκηση για τα αιτήματα προσλήψεων του 2021

Σε συνέχεια της Εγκυκλίου  που απευθυνόταν στο σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης και αφορούσε  τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2021, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε νεότερη με ειδικότερες οδηγίες για τα αιτήματα που καταχωρούνται από τους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες καλούνται να καταχωρήσουν και να υποβάλουν στην ειδική εφαρμογή που αναπτύχθηκε για την υλοποίηση του “ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού προσωπικού έτους 2021”, αίτημα προς το Υπουργείο, τόσο για τον ίδιο το Φορέα τους, όσο και για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Επιχειρήσεις αρμοδιότητάς τους, ως “εποπτεύων” αυτών Φορέας.

Για τις Ανώνυμες Εταιρείες ΟΤΑ και τους Συνδέσμους ΟΤΑ, ως εποπτεύων αυτών Φορέας, και άρα αρμόδιος για την καταχώρηση των αιτημάτων τους στην εφαρμογή, έχει τεθεί είτε ο Δήμος της έδρας τους είτε η Περιφέρεια, όταν πρόκειται για “εποπτευόμενο” από αυτή Νομικό Πρόσωπο.

Η Διεύθυνση Διοίκησης της έδρας κάθε Περιφέρειας θα πρέπει να καταχωρήσει στην εφαρμογή το αίτημα ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων της Περιφέρειας συνολικά, για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της (καθώς και για τα “εποπτευόμενα”, από την Περιφέρεια, Νομικά Πρόσωπα).

Στο αρχείο που επισυνάπτεται στη νεότερη Εγκύκλιο περιέχεται Πίνακας, στον οποίο αποτυπώνονται όλοι οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ένδειξη ως προς το Φορέα που θα έχει την αρμοδιότητα καταχώρησης του αιτήματός τους στην εφαρμογή και υποβολής του, μέσω αυτής, στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου προς έλεγχο.

Το Υπουργείο διευκρινίζει ότι αίτημα υποβάλλεται, εφόσον υπάρχει ανάγκη προσλήψεων για το έτος 2021 και πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις (υφίστανται κενές θέσεις προς κάλυψη σύμφωνα τον ΟΕΥ / Κανονισμό του Φορέα, ως ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος και έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίες πιστώσεις).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.