Η νέα πραγματικότητα στο Γουδή: Πανηγύρι χωρίς πίστα, με αραιά τραπέζια και αντισηπτικό! Τι είπε ο τραγουδιστής Γιώργος Βελισσάρης!

«Είναι δύσκολο να πούμε στον κόσμο να μην χορεύει αλλά πάνω απ΄όλα είναι η υγεία μας» αναφέρει o Γιώργος Βελισσάρης

Έντονος είναι ο προβληματισμός σχετικά με τα πανηγύρια και για το εάν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό λίγες ημέρες μετά τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε σε γλέντι στου Γουδή. Οι καλλιτέχνες ανησυχούν για την υγεία τους αλλά και για όσων συμμετέχουν στα πανηγύρια ενώ οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας πως εάν ο κόσμος δεν προσέχει μπορεί να σημειωθεί νέα έξαρση του ιού και αύξηση των κρουσμάτων.

Ο τραγουδιστής Γιώργος Βελισσάρης μίλησε στο newsbeast.gr για τις απαγορεύσεις που έχει φέρει ο κορονοϊός ενώ παράλληλα τόνισε πως ο καλλιτεχνικός κλάδος έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα και αρκετά άτομα έχουν χάσει το εισόδημά τους.

Όπως τόνισε το ερχόμενο Σάββατο (11/7) ο ίδιος μαζί με τους Θέμη Αδαμαντίδη και Βασίλη Σαλέα θα συμμετέχουν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος Στρατού στου Γουδή και τα μέτρα προστασίας θα είναι αρκετά.

«Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής δεν θα επιτρέπεται στον κόσμο να χορεύει στην πίσταΗ πίστα θα είναι κλειστή και οι πολίτες θα μπορούν να χορεύουν μόνο στα τραπέζια τους με σύνθημα »Σηκώστε όλοι τα χέρια» όπως λέει και το νέο μου τα τραγούδι που μόλις κυκλοφόρησε, ενώ θα υπάρχουν και αντισηπτικά. Τα τραπέζια θα είναι πιο αραιά αλλά δεν υπάρχει όριο των έξι ατόμων ανά τραπέζι» αναφέρει ο Γιώργος Βελισσάρης.

Και προσθέτει: «Ο συνωστισμός απαγορεύεται και θα πρέπει όλοι να κρατάμε τα προβλεπόμενα μέτρα. Για παράδειγμα στα πανηγύρια που συμμετείχα τις τελευταίες ημέρες στις Λιβανάτες και στο Κιάτο ο κόσμος χόρευε στα τραπέζια και το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί».

«Όταν πας σε ένα πανηγύρι η ουσία της βραδιάς είναι ο χορόςΕίναι δύσκολο να πούμε στον κόσμο να μην χορεύει αλλά πάνω απ΄όλα είναι η υγεία μας. Όταν είναι θέμα υγείας οφείλουμε να τηρούμε τους κανόνες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία γιατί αλλιώς θα κοπούν να πανηγύρια».

Εστιάζοντας στις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες λόγω της πανδημίας ο Γιώργος Βελισσάρης εξήγησε: «Ο καλλιτεχνικός κλάδος έχει δεχτεί βαρύ πλήγμα και κυρίως όσοι εργάζονται στα πανηγύρια έχουν χάσει μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους.

Έχουμε να δουλέψουμε από τα τέλη του Φεβρουαρίου ενώ για εμάς η σεζόν στην ουσία ξεκινούσε τον Απρίλιο και τελείωσε του Αγίου Δημητρίου.

Η καρδιά των πανηγυριών δε κάθε χρόνο είναι ο Ιούλιος και Αύγουστος. Ο κόσμος ξεφεύγει γιατί τόσο καιρό ήταν κλεισμένος μέσα και έτσι η προσέλευση σε κάθε εκδήλωση μετά την περίοδο της καραντίνας είναι μεγάλη».

«Είναι ατομική ευθύνη η προστασία από τον κορονοϊό. Πρέπει να αναλάβουμε ο καθένας από την πλευρά του τις ευθύνες και να προσέχουμε.

Εύχομαι να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε εκ νέου δυναμικά στη διασκέδαση. Ανησυχούμε πολύ αλλά το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε προσεκτικοί» είπε.

Τις φωτογραφίες από παλαιότερες εμφανίσεις του παραχώρησε στο newsbeast.gr ο Γιώργος Βελισσάρης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.