Δήμοι: Αγνοείται η «ουρά 3Κ», έρχονται 850 προσλήψεις! (ειδικότητες)

Στο ΑΣΕΠ έριξε το «μπαλάκι» σχετικά με την μη έκδοση της περίφημης «ουράς 3κ», ή «3Κplus» για τις (ακόμη και 2.000) μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίας των δήμων, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο κ. Θεοδωρικάκος, κατά τη σημερινή του, σε κακό κλίμα, συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, υποστήριξε ότι η «ουρά της 3Κ» έχει μείνει πίσω γιατί δεν υπάρχει η αναγκαία διοικητική δομή στο ΑΣΕΠ για να την επεξεργαστεί ταυτόχρονα με την 4Κ/2020 (Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις προκηρύξεις για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών. Απέφυγε, δε, να δώσει σχετικό χρονοδιάγραμμα για το χρόνο έκδοσης της προκήρυξης.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία επίσημη αναφορά για την «3Κplus», ήταν αυτή του υφυπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου τον περασμένο Μάρυιο, λίγες μέρες πριν την καραντίνα, στη Βουλή, όταν είχε υποστηρίξει ότι «θα προκηρυχθούν αυτές οι θέσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα εντός του έτους».

850 προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού

Παράλληλα, ο υΠΕΣ υποστήριξε ότι για φέτος είναι προγραμματισμένες 850 προσλήψεις μηχανικών, οικονομολόγων και γενικά επιστημονικού αλλά και μικρού αριθμού διοικητικού προσωπικού, στους δήμους, προκειμένου με αυτό τον τρόπο, όπως τόνισε, να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στα σχετικά αιτήματα τους, που ανέρχονται σε 10.000. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση ο κ. Θεοδωρικάκος δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα προκηρυχθούν οι συγκεκριμένες προσλήψεις. Είπε μόνο ότι τον Ιούλιο θα κληθούν οι δήμοι να στείλουν νέα αιτήματα, ώστε σε υπουργικό συμβούλιο του Σεπτεμβρίου να εγκριθούν προσλήψεις για το 2021.

Τέλος, για το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και τα ΒΑΕ, για τα οποία το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής πήρε παράταση, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ανέτοιμος να απαντήσει, και δεσμεύθηκε ότι θα επικοινωνήσει εντός της ημέρας με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Το ερώτημα, βεβαίως, είναι γιατί ο κ. Θεοδωρικάκος δεν είχε ενημερωθεί για το θέμα, καθώς ήταν ένα από τα βασικά της ατζέντας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.