ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Εκβιάζουν δημοσίους υπαλλήλους γονείς για υποχρεωτικές «άδειες άνευ αποδοχών»

Σε μια σοβαρή καταγγελία για εκβιασμούς διοικήσεων ώστε να αποδεχτούν δημόσιοι υπάλληλοι γονείς υποχρεωτικές «άδειες άνευ αποδοχών», προχώρησε η ΟΕΝΓΕ.

Συγκεκριμένα σε επιστολή της που κοινοποίησε προς τους αρμόδιους υπουργούς σημειώνει:

Όπως είναι γνωστό μετά την απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων και των σχολείων, η κυβέρνηση αντί να εξασφαλίσει πρόσθετη άδεια επιπλέον της κανονικής, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση, θέσπισε την άδεια «ειδικού σκοπού».

Με την άδεια ειδικού σκοπού η κυβέρνηση φόρτωσε μέρος του βάρους στους ίδιους τους εργαζόμενους αφού για κάθε 4 ημέρες άδειας, η 1 αφαιρείται από την κανονική άδεια.

Mετά την απόφαση για την εκ περιτροπής λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη στήριξη των εργαζόμενων γονιών που έχουν εξαντλήσει την κανονική τους άδεια, οι οποίοι εξωθούνται να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών προκειμένου να μπορούν να φροντίσουν τα παιδιά τους τις ημέρες που δεν λειτουργεί το σχολείο.

Για μια ακόμη φορά καλούνται οι εργαζόμενοι να πληρώσουν τα σπασμένα ενώ δεν έχουν καμία ευθύνη.

Απαιτούμε άμεσα να εξασφαλιστεί πρόσθετη άδεια με πλήρεις αποδοχές, χωρίς καμία αφαίρεση κανονικής άδειας, για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα της εκ περιτροπής λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Aπαιτούμε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων αλλά και των ΥΠΕ (όσον αφορά τα Κ.Υ) να διευκολύνουν και να σταματήσουν άμεσα να εκβιάζουν εργαζόμενους γονείς υγειονομικούς για υποχρεωτικές «άδειες άνευ αποδοχών».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.