Δήμος Ζωγράφου: ΑΥΤΕΣ είναι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την οικονομική ελάφρυνση των δημοτών λόγω κορωνοϊού!

Σειρά αποφάσεων για την οικονομική ελάφρυνση των δημοτών έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη δυσχερή κατάσταση που βιώνει η πλειονότητα των πολιτών λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Έτσι, σε διαδοχικές συνεδριάσεις του Δ.Σ., αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων:

  • Η αναστολή της καταβολής τροφείων από τους γονείς για τους παιδικούς σταθμούς από τον μήνα Μάρτιο και για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν κλειστές οι δομές των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών, μετά και την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών από τις 11/03/2020 για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας έναντι του Κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 783/10-03-2020 τ.Β΄.
  • Η απαλλαγή επιχειρήσεων από την καταβολή τελών Καθαριότητας και Φωτισμού που διακόπτουν την λειτουργία τους λόγω λήψης μέτρων αποτροπής διασποράς του Κορωνοϊού Covid 19. Επισημαίνεται δε, εάν τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του Κορωνοϊού παραταθούν, θα επακολουθήσει αντίστοιχη παράταση της ανωτέρω απαλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 37, παράγραφος 9 της υπ’αριθμόν 68/30-03-2020 ΠΝΠ.
  • Η απαλλαγή επιχειρήσεων που διακόπτουν την λειτουργία τους και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η διακοπή, από τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, λόγω αποτροπής της διασποράς του Κορωνοϊού Covid 19.

 

  • Η παράταση προθεσμίας είσπραξης όλων των βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και την παράταση καταβολής των δόσεων από επιχειρήσεις και μισθωτούς που επλήγησαν οικονομικά, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του Κορωνοϊού Covid 19.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.