Επιστολή Περιφερειάρχη προς τους Δημάρχους της Αττικής για την αφαίρεση παράνομων πινακίδων! (ΦΩΤΟ)

Γ. Πατούλης: Αναγκαία η ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την εφαρμογή του νόμου την αποξήλωση των αφισών και την  επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων

Επιστολή Περιφερειάρχη Αττικής προς τους Δημάρχους της Αττικής και το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την αφαίρεση παράνομων πινακίδων

Την παρέμβαση των Δήμων και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για την άμεση αποξήλωση των παράνομων αφισών που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής, ζητά με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Όπως επισημαίνει στο σχετικό κείμενο είναι αναγκαία η ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την εφαρμογή του νόμου για την αποξήλωση των αφισών και την  επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής τονίζει στην επιστολή του ότι βασική δέσμευσή του

«προς τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής, ως επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Αττική, ήταν και οι άμεσες ενέργειες, για την αποξήλωση των χιλιάδων παρανόμων διαφημιστικών αφισών, banners και πανό κ.λπ., τόσο και κυρίως, για την ασφάλεια των συμπολιτών μας, οδηγών και πεζών, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος,  από τη βαριά υποβάθμισή του, από τέτοια φαινόμενα».

Ο Γ. Πατούλης τονίζει ότι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το Σεπτέμβριο του  2019, αποξηλώθηκαν 3.551 λάβαρα και αφίσες, που είχαν αναρτηθεί σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης, επί συνολικού μήκους οδικού δικτύου 275 χιλιομέτρων και έγινε καθαρισμός 3.575 ιστών ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης, από σχοινιά και ταινίες που είχαν χρησιμοποιηθεί για την ανάρτηση των παράνομων αυτών διαφημιστικών αφισών, λαβάρων κ.λπ.

Διαπίστωση

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 2020, αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, της Περιφέρειας Αττικής, μετά από αυτοψία, διαπίστωσαν έντονο φαινόμενο παράνομης αφισοκόλλησης – αφισορύπανσης, με αφίσες διαστάσεων 1,80×0,80μ, που απεικονίζουν τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Σύριζα κ. Αλέξη Τσίπρα και διαφημίζουν ομιλία του, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30, στο χώρο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, στο Π. Φάληρο, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού, σχεδόν σε όλο το μήκος των οδικών αξόνων του πρωτεύοντος Αστικού οδικού δικτύου, ειδικότερα δε και ενδεικτικά:

·         Π. Ράλλη από Στρατόπεδο Ρουφ μέχρι τον Κηφισό,

·         Λ. Αθηνών και Θηβών στη διασταύρωση με τους παράπλευρους της Γέφυρας,

·          Κηφισό και Ιερά Οδό στη διασταύρωση και κάτω από τη Γέφυρα και

·         Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως

Βασικό αίτημά του στη σχετική επιστολή είναι η «εφαρμογή των όσων προβλέπονται στο άρθρο 9, του ν. 2946/2001» και η άμεση ενέργεια, κατά τις διατάξεις των οικείων κανονισμών καθαριότητας, για την αποξήλωση των προαναφερόμενων αφισών και την επιβολή των οριζομένων στο νόμο κυρώσεων σε βάρος κάθε υπαιτίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.