Επείγον!!! Ρυθμίστε τις οφειλές στους δήμους έως 31/12/2019! Προσοχή! Πολύ σημαντικό!

Γράφει η Φιλοθέη Μακριδάκη – Φοροτεχνικός 

Προσοχή, πολύ σημαντικό είναι ότι με βάση το ΦΕΚ 145/30-9-2019 δόθηκε και παράταση για την υποβολή αίτηση ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών σε δήμους έως και 31 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκου έκανε αμέσως δεκτό το αίτημα του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των πολιτών προς τους Δήμους για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους προς τους ΟΤΑ .

Η προθεσμία αρχικά έληγε στις 17 Σεπτεμβρίου 2019. Ο κ. Θεοδωρικάκος μετά το αίτημα του κ. Πατούλη φρόντισε με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο και κατατέθηκε τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης εκ μέρους των πολιτών για ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών σε δήμους έως και την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Έτσι λοιπόν , αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ παράταση έως 31/12/2019 της ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, έως και 100 δόσεις !

Ένα πολύ σημαντικό μέτρο διότι δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες των ΟΤΑ α’ βαθμού και τα νομικά τους πρόσωπα, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους που τους έχουν βεβαιωθεί σε έως 100 δόσεις, κατόπιν βεβαίως αιτήσεως του οφειλέτη.

Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν ποσοστό απαλλαγής από 100% έως και 50% από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς επίσης και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ανάλογα κάθε φορά  με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλέξει ο εκάστοτε πολίτης οφειλέτης.

Για τον Δήμο Αθηναίων πιο συγκεκριμένα η αίτηση του οφειλέτη για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται το αργότερο έως και τις 31/12/2019 στο Τμήμα Εσόδων της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου , το οποίο βρίσκετε στην οδό Λιοσίων 22 στον 3ο όροφο κατά τις ώρες: 09:00 – 14:30.

Σπεύστε, είναι προς όφελος!!! 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.