Νέος Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. με ευρεία πλειοψηφία, ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος! (Πλούσιο φωτορεπορτάζ&βίντεο «Zografounews.gr»)

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού απαρτίζεται από 11 όμορους δήμους και έχει ως σκοπό την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού και την ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη το μεσημέρι οι εκλογές στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού:

Νέος πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ ((Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού)
εξελέγη ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Χατζηδάκης, δήμαρχος Ηλιούπολης. 

Τακτικό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) του ΣΠΑΥ, εξελέγη ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Κρωπίας Θεόδωρος Γρίβας.
Αναπληρωματικό μέλος εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος Λάμπρος Γούμενος από τον Δήμο Ζωγράφου.

Έλαβαν και οι δύο 19 ψήφους από τους 20 ψηφίσαντες.

Οι 11 δήμοι που είναι μέλη του Συνδέσμου εξέλεξαν τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο αναγνωρίζοντας ουσιαστικά το έργο που έχει επιτελέσει τόσο στο δήμο του όσο και στον Υμηττό.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στα 26 χρόνια από την ίδρυση του ΣΠΑΥ εκλέγεται για πρώτη φορά δήμαρχος από το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης σ΄ αυτή την τιμητική θέση που όμως είναι και πολύ ουσιαστική αφού αφορά στην προστασία όλου του Υμηττού.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης από την αρχή της πρώτης του θητείας εφήρμοσε καινοτόμες πρακτικές για την προστασία του βουνού εγκαθιστώντας υδροβόλα, κάμερες θερμικής ανίχνευσης, πυροσβεστικό όχημα και εθελοντική ομάδα για τη φύλαξη του βουνού με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ούτε μία πυρκαγιά κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών στα διοικητικά όρια του δήμου του.

Όλα αυτά αποτελούν εχέγγυα προς τους συναδέλφους του ότι από τη θέση του προέδρου του ΣΠΑΥ θα φροντίσει κατά τον ίδιο τρόπο όλο τον ορεινό όγκο του Υμηττού.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο από τις δηλώσεις  στις εκλογές του ΣΠΑΥ:

Ο νυν δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης με τον υποψήφιο δήμαρχο Ζωγράφου και επικεφαλής της παράταξης «Ζωγράφου Μπροστά», Παναγιώτη Αγγελόπουλο 

Βροντερό παρών ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου, Παναγιώτης Αγγελόπουλος

Ο νυν δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας 

Αριστέρα ο Γούμενος Λάμπρος, δημοτικό σύμβουλος Ζωγράφου – Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης και πρόεδρος ΣΠΑΥ – Γιώργος Χατζηδάκης, δήμαρχος Ηλιούπολης και Αντιπρόεδρος ΣΠΑΥ – Δεξιά ο δημοτικός σύμβουλος Κρωπίας, Γρίβας Θοδωρής και μέλος Εκτελεστικής ΣΠΑΥ

Για την εκπλήρωση των σκοπών του ο ΣΠΑΥ κάθε χρόνο εκτελεί:

Εργασίες απομάκρυνσης χόρτων και σκουπιδιών και κάθε εύφλεκτης ύλης,

Εθελοντικές αναδασώσεις, Συντηρήσεις συστημάτων πυρόσβεσης, Συντηρήσεις και καθαρισμούς δασικών οδών, εξοπλισμούς των εθελοντικών ομάδων, συντηρήσεις και αγορές οχημάτων πυρόσβεσης και πυροπροστασίας, εκπαιδεύσεις και σεμινάρια σε σχολεία και συλλόγους, Ψεκασμούς για βλαβερά έντομα,

Τοποθετήσεις δεξαμενών και συστήματα πυρόσβεσης, Εξοπλισμούς Δασικών Πάρκων

Τοποθέτηση μπαρών και περιφράξεων, εγκατάσταση και εξοπλισμούς πυροφυλακίων.

Οι πάγιες θέσεις και προτάσεις του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπλασης του Υμηττού, είναι:

ΟΥΤΕ ΚΥΒΙΚΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΟ ΥΜΗΤΤΟ

Είναι ρητή, σαφής και δεσμευτική θέση όλων των Μελών του Συνδέσμου, για την απαγόρευση οιουδήποτε κτίσματος σ’ όλο τον Υμηττό.

Οι όποιες παρεμβάσεις για αναλήμματα, σημεία δασικής αναψυχής, αποκατάσταση μονοπατιών κλπ γίνονται με υλικά που υπάρχουν ήδη στο βουνό, ξύλα, πέτρες και χώμα.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Β’ ΖΩΝΗΣ

Είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από καιρό ο ΣΠΑΥ, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να τερματιστεί η νομική και πρακτική δυνατότητα για οικοδομικές κι άλλες παρεμβάσεις και να σταματήσουν οι διεκδικήσεις από οποιονδήποτε για αλλότριους σκοπούς.

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Ο Υμηττός πληρεί τις προϋποθέσεις του Νόμου 1650/1986, για την ανακήρυξή του σε «Εθνικό Πάρκο».

Η θεσμοθέτηση του όρου «Εθνικό Πάρκο» ή «Εθνικός Δρυμός» ή με οποιονδήποτε ανάλογο όρο προστασία του Υμηττού, ανήκει στην Πολιτεία και σε αυτή την κατεύθυνση συντείνουν οι προσπάθειες και διεκδικήσεις του Συνδέσμου.

ΙΔΡΥΣΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Υμηττού, ιστορικά, εδαφολογικά, γεωγραφικά, η τεράστια έκταση στην ευθύνη του δασαρχείου Πεντέλης και η ελλιπής στελέχωσή του, προσδίδουν στην αναγκαιότητα δημιουργίας ιδιαίτερου δασαρχείου για τον Υμηττό τον χαρακτήρα του πλέον επείγοντος μέτρου για την θωράκιση του βουνού σαν μέτρο προστασίας και την ανάπτυξή του με διεθνώς αποδεκτά επιστημονικά δεδομένα.

Με το ΦΕΚ 228Α/27.12.2010 ιδρύθηκε Δασαρχείο Υμηττού, αλλά μέχρι και σήμερα δεν λειτουργεί ακόμη. Η θέση του ΣΠΑΥ παραμένει «Λειτουργία του Δασαρχείου Υμηττού»

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ

Τα θέματα που έχουν ανακύψει από τη λειτουργία στρατοπέδων στον Υμηττό, την μεγάλη επισκεψιμότητα, τη λειτουργία παράπλευρων δραστηριοτήτων, supermarket, βενζινάδικο κλπ και την παντελή έλλειψη προληπτικών μέτρων δασοπροστασίας, έχουν επισημάνει με καταγγελίες τους, Δήμοι, φορείς και οργανώσεις.

Αποτελεί πλέον πάγια θέση του Συνδέσμου η απομάκρυνση όλων των λειτουργούντων στρατοπέδων και η απόδοση των εκτάσεων στο πράσινο.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΧΛΟΥΣΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Πάγια αρχή του Συνδέσμου είναι η απομάκρυνση των λατομείων, των ασβεστάδικων, των εταιριών παρασκευής σκυροδέματος, των χώρων στάθμευσης οχημάτων κλπ.

Ο ΣΠΑΥ, σε συνεργασία με το δασαρχείο, εξετάζει το καθεστώς λειτουργίας των οχλουσών αυτών δραστηριοτήτων και διερευνά την δυνατότητα νομικών και διοικητικών παρεμβάσεων.

ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

Το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του Συνδέσμου, όπως εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο, περιλαμβάνουν δράσεις για πλήρη και ολική αποκατάσταση όλων των καμένων εκτάσεων, των πρόσφατων πυρκαγιών.

Αποτελεί δέσμευση του ΣΠΑΥ που υλοποιείται με επιστημονικό τρόπο, η πλήρης αποκατάσταση των καμένων.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Aύριο πραγματοποιούνται εκλογές στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και, σύμφωνα με πληροφορίες, μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος Αργυρούπολης -Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ, Κωνσταντάτος έχει διασφαλίσει τη στήριξη της πλειοψηφίας των 11 δημάρχων (Αγ. Παρασκευής, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Βύρωνα, Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Κρωπίας, Παιανίας – Γλυκών Νερών, Παπάγου – Χολαργού).

Yπενθυμίζουμε: (Εκλογές 19 Μαρτίου 2017)

Επανεκλέχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος Πρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), Αντιπρόεδρος ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ζωγράφου Παναγιώτης Αγγελόπουλος και Γραμματέας ο Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας Θανάσης Ηλιόπουλος με αναπληρωτικό μέλος τον Αντιδήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Λάζαρο Τογρίδη.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στα νέα του ιδιόκτητα γραφεία του ΣΠΑΥ, Κυπρίων Ηρώων 79 & Πραξιτέλους 51, στην Ηλιούπολη, στις 19 Μαρτίου 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.