Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου, λέει όχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 30ΗΣ – 10 – 2019

Το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Ζωγράφου στη συνεδρίαση της  30-10-2019 ενέκρινε    κατά πλειοψηφία  το κάτωθι ψήφισμα :

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου, λέει όχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, που επιχειρείται με το άρθρο 179 του <<αναπτυξιακού νόμου>>.

Υπερασπίζεται τον αποκλειστικά Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α..

Ζητά από τη κεντρική διοίκηση να σεβαστεί το Αυτοδιοίκητο στους Δήμους, να στελεχώσει με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό τις Δημοτικές υπηρεσίες, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για την ανανέωση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως και την αγορά νέων μέσων.

Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει με ισχνή πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο να μπορεί κατά τη κρίση του, χωρίς αιτιολογημένη έκθεση, να αποφασίζει για τη σύναψη Δημόσιας Σύμβασης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 για την εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Μόνο με διάλογο και συνεννόηση με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αυτή την ώρα προετοιμάζονται να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους, τόσο σε Τοπικό Επίπεδο όσο και Πανελλαδικά, μπορεί να βρεθεί λύση για τα χρόνια προβλήματα στους Ο.Τ.Α.

Tο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου αποφασίζει τη μη εφαρμογή του άρθρου 179 και δηλώνει ότι θα συνεχίσει μέσα από τα θεσμικά του όργανα Κ.Ε.Δ.Ε., Π.Ε.Δ.Α., τη πίεση προς τη Κυβέρνηση για τη κατάργηση του.

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  Δ.Σ.

ΜΠΟΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.