Τίνα Καφατσάκη για ομιλία Θώδα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: Μνήμες εποχής Καζάκου έζησαν οι Ζωγραφιώτες…» – Τι απάντησε ο Δήμαρχος!

Η παράταξη της πρώην Δημάρχου Τίνας Καφατσάκη άσκησε σκληρή κριτική στον Δήμαρχο Βασίλη Θώδα επειδή υποχρέωσε τον κόσμο να ακούσει την ανούσια ομιλία του, κάτω από τον… καυτό ήλιο του Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα:

«Μνήμες εποχής Καζάκου έζησαν σήμερα οι Ζωγραφιώτες που θέλησαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Μετά από 10 χρόνια ο νέος Δήμαρχος υποχρέωσε τους πάντες να υποστούν την ανούσια ομιλία του, κάτω από τον Οκτωβριανό μεν αλλά καυτό ήλιο.
Μετά την δημαρχική θητεία των Καλλίρη και Καφατσάκη είχαμε ξεχάσει τις ατελείωτες κουραστικές ομιλίες του κατοίκου Γλυφάδας και τέως δημάρχου Ζωγράφου Γιάννη Καζάκου.

Ήρθε, όμως, σήμερα ο τωρινός δήμαρχος να μας επαναφέρει στην κανονικότητα…»

Δείτε και την  απάντηση της παράταξης «Ζωγράφου Ωρα για Δουλειά»:

«Μετά τα συγχαρητήρια των δημοτών για την οργάνωση του εορτασμού της εθνικής επετείου ήρθε ένα ακόμη γεγονός να επιβεβαιώσει την επιτυχία της εκδήλωσης: Η μίζερη ανακοίνωση της παράταξης «Μαζί για την πόλη μας» της Τίνας Καφατσάκη την οποία ενόχλησε η… ομιλία του Δημάρχου.

Κατανοούμε ότι την κυρία Καφατσάκη στην πραγματικότητα ενόχλησε η κατά γενική ομολογία επιτυχημένη διοργάνωση της παρέλασης και κυρίως ότι για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια ο εορτασμός της εθνικής επετείου είχε το περιεχόμενο που προσδιορίζει ο τίτλος. Ήταν δηλαδή κανονικός εορτασμός εθνικής επετείου και όχι κομματική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή η κυρία Καφατσάκη αναφέρεται σε «κανονικότητα», όντως θα πρέπει να συνηθίσει σε αυτή, όσο δύσκολο και αν της είναι κάτι τέτοιο. Οι εθνικές επέτειοι στον Δήμο μας θα είναι εθνικές.

Η περίοδος της σκόπιμης υποβάθμισης των εορτασμών των εθνικών επετείων και του προμελετημένου αποχρωματισμού τους ανήκει στο παρελθόν μαζί με την κυρία Καφατσάκη.
Ο Δήμος Ζωγράφου θα αποδίδει με κάθε επισημότητα την οφειλόμενη τιμή σε αυτούς που αγωνίστηκαν και έπεσαν για την πατρίδα. Η εποχή του «μη εορτασμού»» τελείωσε.

Σχετικά με το τι «είχαμε ξεχάσει» και τι θυμηθήκαμε, θα της πούμε τι είναι αυτό που θυμήθηκαν σήμερα οι Ζωγραφιώτες…

Θυμήθηκαν πώς είναι ο κανονικός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου.
Θα της πούμε και τι θέλουν να ξεχάσουν: Την απαξίωση των εθνικών επετείων και τη μετατροπή τους σε πανηγύρια κομματικής προπαγάνδας εις βάρος της εθνικής μνήμης. Απαξίωση απολύτως συμβατή με την γενική εγκατάλειψη του Δήμου σε κάθε επίπεδο που άφησε πίσω της.

Η κυρία Καφατσάκη μπορεί να συνεχίσει να βγάζει ανακοινώσεις αντίδρασης και αντίθεσης στις εθνικές επετείους.
Ο Δήμος Ζωγράφου θα συνεχίσει να τις τιμά μαζί με τους δημότες και να εύχεται στην Ελλάδα Χρόνια πολλά.
Καθείς εφ ω ετάχθη»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.