Με λαμπρότητα και σύμμαχο τον καλό καιρό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ζωγράφου (φωτο)

Με τη δέουσα λαμπρότητα και σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό εορτάστηκε η εθνική επέτειος του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου του 1940  από τα σχολεία και τους φορείς του Δήμου Ζωγράφου.

Μετά την καθιερωμένη δοξολογία στον ΙΝ Αγ. Θεράποντα, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώων των πεσόντων επί της Λ. Παπάγου, η κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια η μαθητική παρέλαση.

Μαθητές των δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Πόλης παρέλασαν με υπερηφάνεια τιμώντας τον ηρωισμό των Ελλήνων, όταν το φθινόπωρο του 1940 ο Μεταξάς είπε ΟΧΙ στην είσοδο Ιταλικών στρατευμάτων στη χώρα μας και γράφτηκε στην Ιστορία το Έπος του ’40.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας εξήρε τη θυσία που επέδειξαν οι Έλληνες και επισήμανε τα μηνύματα που διαχρονικά περνάει στις επόμενες γενιές, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Ο σημερινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940, πέρα και πάνω από όλα τα άλλα αποτελεί κατά βάση τη μεγάλη ευκαιρία για εθνική περισυλλογή και εγρήγορση. Εμπνέει και κινητοποιεί. Ενισχύει στον υπέρτατο βαθμό την εθνική ομοψυχία. Καλλιεργεί τη συνεργασία και θωρακίζει τη δημοκρατία. Οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι και δίνουμε κοινό αγώνα κάνουμε θαύματα. Το έχουμε κάνει πολλές φορές στην ιστορία μας και αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.