Συνάντηση Βασίλη Θώδα με τους Ιερείς της ΙΒ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας – Τι συζήτησαν! (φωτο)

Μία συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 οι Ιερείς της ΙΒ΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας (Ζωγράφου – Ιλίσια – Γουδή).

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Βασίλειος Θώδας μετά από πρόσκληση που απεύθυνε στον Αρχιερατικό Επίτροπο της Περιφέρειας Πρωτοπρ. Χαράλαμπο Πανόπουλο, υποδέχτηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τους Ιερείς της περιοχής σε μία συνάντηση γνωριμίας αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα αντιμετώπισης των προβλημάτων των ευπαθών κατοίκων της πόλης αλλά και των δυσκολιών που παρουσιάζονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα που υπάγονται στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου ζήτησε παράλληλα από τους εφημέριους να ενημερωθεί για τα ζητήματα που αφορούν στην διακονία τους και στα οποία μπορεί να συνδράμει ο δήμος,τις ανάγκες που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια και τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ τοπικής εκκλησίας και δήμου τόσο σε φιλανθρωπικό όσο και σε κοινωνικό και διοικητικό επίπεδο.

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό συμφωνήθηκε να συναντηθούν οι υπεύθυνοι των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου κ. Χαλκιαδάκη.

Μετά από δίωρη και πλέον συζήτηση κατά την οποία πληροφορήθηκε αναλυτικά από τους Πατέρες για το έργο της εκκλησίας στην ΙΒ΄ Αρχ. Περιφέρεια, αλλά και ευρύτερες δράσεις όπως η Εθελοντική Διακονία Ασθενών, ο κ. Β. Θώδας υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Ζωγράφου θα σταθεί αρωγός στο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο των ενοριών της περιοχής και ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα στην επίλυση των εκκρεμοτήτων.

Από την πλευρά των εφημερίων της ΙΒ΄Αρχ. Περιφερείας ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Χαράλαμπος Πανόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ζωγράφου για την «πρωτόγνωρη πρόσκληση και την τιμή στους ιερείς της περιοχής» ευχόμενος κάθε δυνατή επιτυχία στο έργο του με την εκ Θεού ενίσχυση και τον διαβεβαίωσε ότι «η τοπική εκκλησία θα σταθεί στο πλευρό κάθε προσπάθειας του δήμου που θα έχει σκοπό την ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής της πόλης του Ζωγράφου».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.