Παναγιώτης Αγγελόπουλος: “Ενωμένοι και δυνατοί για να κάνουμε καλύτερη την πόλη μας”

Πλούσιο ρεπορτάζ από τη μεγάλη γιορτή για τα έξι χρόνια του “Ζωγράφου Μπροστά”

Τα έξι χρόνια της παράταξης του “Ζωγράφου Μπροστά – Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση” γιόρτασαν ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι συνεργάτες και οι φίλοι στο Architecture Rock Cafe χθες το βράδυ.

Ήταν μια γιορτή που τα είχε όλα. Κέφι, τραγούδι, χορό αλλά όχι μόνο καθώς είχε και πολιτικές παρεμβάσεις με ουσία, εμβάθυνση στα προβλήματα της πόλης και ανάλυση για τους τρόπους δράσης για την επίλυση τους.

Ο επικεφαλής της παράταξης υποδεχόμενος τα στελέχη και τους φίλους του “Ζωγράφου Μπροστά” έδωσε το στίγμα με το οποίο θα κινηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σε αυτή τη θητεία, έκανε την αυτοκριτική του για τα λάθη στην προεκλογική περίοδο και έδωσε το έναυσμα για την επόμενη αναμέτρηση σε 48 μήνες.

Στη σύντομη ομιλία του κάλεσε όλα τα μέλη του “Ζωγράφου Μπροστά” να βγουν στους δρόμους και ν’ αφουγκραστούν τα προβλήματα της πόλης. Και μέσα από τα αρμόδια όργανα του Συνδυασμού να φέρουν τα σοβαρά θέματα που θα εντοπίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δεν έκρυψε την έκπληξη του για τις σημερινές συμμαχίες που έχουν λάβει χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έθεσε όμως τις προτεραιότητες της αντιπολιτευτικής του πρακτικής επισημαίνοντας πως σε όσα ωφελούν την πόλη ίδιος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του θα στηρίξουν και σε όσα ζημιώνουν το Δήμο θα είναι απέναντι.

Ειδικότερα ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του:

“Επέλεξα αυτά τα χρόνια, μαζί με τους στενούς μου και αρχικούς μου συνεργάτες, η διαδρομή αυτή να συνεχίζεται με ψηλά το κεφάλι και καθαρό το μέτωπο.

Βέβαια ξέρετε αυτή η επιλογή έχει και την συνάρτηση πολλές φορές να μην οδηγεί στην επιτυχία. Επιλέξαμε να είμαστε όρθιοι, περήφανοι, καθαροί και να μην κερδίσουμε αυτή τη φορά το Δήμο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που ήσασταν και είσαστε δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια. Σας ευχαριστώ και τις κυρίες και τους κυρίους και τις φίλες και τους φίλους και τις συνεργάτιδες και τους συνεργάτες.

Θέλω να είστε περήφανοι και όρθιοι παρά απλοί διαχειριστές της ρουτίνας της καθημερινότητας”.

Ο επικεφαλής του “Ζωγράφου Μπροστά” κάνοντας μια μικρή αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ανέφερε:

“Αυτές τις εκλογές που έγιναν πριν από 100 μέρες περίπου δεν καταφέραμε να τις κερδίσουμε. Μείναμε όμως όρθιοι. Τα προηγούμενα 5 χρόνια που πέρασα εγώ μαζί με τον Μπάμπη τον Κρανιώτη, ήταν μοναχικά, δύσκολα χρόνια. Δύο άνθρωποι ήμασταν. Ο ένας διεγράφη την πρώτη μέρα, ο άλλος ο άνθρωπος είχε τα δικά του θέματα. Μείναμε εγώ κι ο Μπάμπης, αιρετοί. Με μία στενή ομάδα, ανθρώπων που μας αγάπησαν πολύ και πλαισίωσαν. Πρώτος από αυτούς ο στρατηγός μου και φίλος μου, ο Σωτήρης Μπενέκης. Ο γραμματέας της παράταξης. Στην πορεία βγήκαν, πολλοί, πολλοί άλλοι.

Σήμερα η παράταξη έχει διατηρήσει τα ποσοστά που είχε το 2014. Δυστυχώς δεν τ’ ανέβασε αλλά μεγάλωσε πολύ τον αριθμό των Δημοτικών Συμβούλων της.

Όλοι λένε και ρωτάνε: “Γιατί ρε παιδί μου δεν πήραμε το Δήμο; Γιατί δεν τα καταφέραμε;”. Γιατί κάναμε λάθη δεν τα καταφέραμε. Γιατί κάναμε λάθη δεν τα διορθώσαμε, κάναμε λάθη τα οποία δεν τα μετρήσαμε, δεν τα είδαμε. Κάναμε λάθη τα οποία όταν τα βλέπαμε μπροστά ήταν τόσο δα μικρά αλλά τώρα που γυρίζω πίσω είναι γιγαντιαία. Για όλα αυτά τα λάθη έχω εγώ προσωπικά την ευθύνη.

Ζητάω συγγνώμη σε όλους τους συνεργάτες, τους φίλους και συμμαχητές και υπόσχομαι ότι θα είμαι καλύτερος στα χρόνια που έρχονται γιατί από σήμερα μένουν μόνο 48 μήνες”.

Ενωμένοι για μια καλύτερη πόλη

Όπως επισήμανε ο κ. Αγγελόπουλος: “Αυτοσκοπός δεν είναι το να γίνει ο Αγγελόπουλος Δήμαρχος και οι συνάδελφοι Αντιδήμαρχοι και να γίνουμε Διοίκηση του Δήμου. Είναι να κάνουμε καλύτερη την πόλη. Και ξέρετε αγαπητοί συνάδελφοι γιατί πιστεύω ότι έγινε λάθος επιλογή από τους συμπολίτες μας. Γιατί όπως κι εσείς ξέρω το ειδικό βάρος και την ποιότητα ανδρών και γυναικών που απάρτιζαν άλλους συνδυασμούς.

Ελπίζω κι εύχομαι να κάνω λάθος. Εγώ που επέλεξα να γίνω Ζωγραφιώτης, γιατί δεν με γέννησε εδώ η μάνα μου και ο πατέρας μου, επέλεξα να μείνω εδώ. Άφησα μια μεγάλη καριέρα, άφησα ένα πολύ καλό όνομα, ήμουν αναπληρωτής Δήμαρχος κι επέλεξα να έρθω εδώ με τη γυναίκα μου να κάνω την οικογένεια μου.

Με ενδιαφέρει αυτή η πόλη. Είμαι κατ’ επιλογήν Ζωγραφιώτης. Εύχομαι να κάνω λάθος και αυτή η Δημοτική Αρχή να είναι πάρα πολύ καλή. Για μας, για τα παιδιά μας, για τους γονείς μας για το αύριο. Δεν το πιστεύω. Το εύχομαι”.

Τι κάνουμε όμως σήμερα. Εκτός από την ανάληψη της ευθύνης που ως επικεφαλής, που έχω την τιμή να είμαι με τη δική σας βοήθεια και υποστήριξη, αναλαμβάνω πλήρως, γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Πρέπει εγώ να έχω την ευθύνη για όλα τα λάθη τα οποία έγιναν και μαζί να τα διορθώσουμε.

Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της παράταξης μας

Ο κ. Αγγελόπουλος προχώρησε και σε πολιτικές αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας του:

“Πρέπει να σας ενημερώσω ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή του “Καζάκου – Θώδα” έχει επιλέξει για συνεργάτες αυτούς οι οποίοι ήταν οι βασικοί αντίπαλοι, το συνδυασμό του κ. Παπακωνσταντίνου και το συνδυασμό του κ. Γιαννακόπουλου.

Εμένα προσωπικά με εντυπωσίασε αυτή η εξέλιξη. Περίμενα ότι τουλάχιστον θα υπάρξει μια κοινωνική αβρότητα και μια κοσμική ευγένεια. Ότι θα είχαμε ένα “χρόνια πολλά” της Παναγίας έτσι ώστε να πέσει ένα κάστρο και να συνεργαστούμε. Δεν μου ζητήθηκε η βοήθεια, δεν μου ζητήθηκε υποστήριξη, την οποία όμως να ξέρετε, θα παράσχω μαζί με του εκλεγμένους αντιπροσώπους της παράταξης μας, όπου κρίνουμε ότι τα θέματα τα οποία έρχονται είναι για το καλό της πόλης και των Ζωγραφιωτών.

Όπου κρίνουμε ότι οι προτάσεις είναι αυτές που θα μας οδηγήσουν στο αύριο, στο καλύτερο αύριο, όπου κρίνουμε ότι θα είναι καλύτερη η πόλη, πολιτιστικά, οικονομικά, αναπτυξιακά, στο Περιβάλλον, στην Καθαριότητα, στην ευταξία, στην κοινωνική προσφορά, στις παροχές.

Και όπου θίγεται η δημοτική περιουσία θα είμαστε απέναντι και όπου θίγονται οι δημοτικές ποιοτικές υπηρεσίες θα είμαστε απέναντι.

Έτσι όπως θα ήμουν και αν ήμουν βασικός συνεργάτης της όποιας διοίκησης. Η δική μας παράταξη ξεπερνά τα στενά όρια της φιλελεύθερης Δημοκρατίας. Αρχίζει από τα όρια της Δημοκρατικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς και φθάνει μέχρι στα όρια της συντηρητικής εθνικής παράταξης”.

Ευρεία κοινωνική συμμαχία

“Αυτή λοιπόν η ευρεία, πλατιά κοινωνική συμμαχία που μαζί έχουμε δημιουργήσει δεν μπορεί να σκύβει το κεφάλι, σε κόμματα και χρώματα και κομματικές παρατάξεις. Είναι υπεράνω αυτών.

Παλεύουμε να ξεπεράσουμε τα όρια τα ιδεολογικά και κομματικά. Να ενώσουμε τους πολίτες. Και σε αυτό θα μας βρει η σημερινή Δημοτική Αρχή, συμμάχους αν το επιλέξει.

Να ξέρετε ότι θα ξανασυναντηθούμε όλοι μαζί. Γιατί εγώ δεν είμαι ο αλάθητος ούτε τα γνωρίζω όλα.

Πρέπει να κάνουμε μια συνάντηση με την στενή ομάδα των συνεργατών και μετά να κάνουμε μια μεγαλύτερη συνάντηση να δούμε τι, πως, που, πότε, γιατί. Πως μπορούμε να πάμε καλύτερα.

Ήδη πολλοί άνθρωποι της παρατάξεως στελεχώνουν Επιτροπές, Δημοτικές Υπηρεσίες, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Δημοτικούς Οργανισμούς. Και εκπροσωπούν όχι τον εαυτό τους αλλά την παράταξη ολόκληρη”, πρόσθεσε ο κ. Αγγελόπουλος.

Ο επικεφαλής του Ζωγράφου Μπροστά, σημείωσε ακόμη: “Εκδηλώσεις όπως η σημερινή μας δίνουν την ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας και όσοι δεν γνωριζόμαστε καλά. Πέρα δηλαδή από την παραταξιακή γνωριμία πρέπει να έχουμε κοινωνική γνωριμία. Γιατί όσο έχουμε κοινωνική γνωριμία έχουμε και φιλία. Να ενωθούμε. Γιατί όσο πιο πολύ ενωνόμαστε τόσο πιο πολύ δυναμώνουμε.

Κι επειδή εγώ δεν τα γνωρίζω όλα, πρέπει να μου δίνετε πληροφόρηση. Να περνάτε με το φίλτρο που έχετε θέματα, προβληματισμούς, ελλείψεις που υπάρχουν στην πόλη και ότι πρέπει να τα περνάμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Και να διεκδικούμε για το καλύτερο αύριο της πόλης.

Κάθε παιδί σε παιδικούς σταθμούς, καθαροί οι κάδοι και οι δρόμοι, σήμανση στις Οδούς, δημοτική συγκοινωνία, κοινωνική προσφορά και παροχή.

Να είμαστε χρήσιμοι όχι αρεστοί

“Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια θα βρεθούμε πολλές φορές, και εδώ και στους δρόμους του Ζωγράφου. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια θέλω να είμαστε χρήσιμοι. Όχι αρεστοί. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια επιθυμώ να πείσουμε πολύ κόσμο ν’ αγκαλιάσει τις προσπάθειες μας. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν θέλω να πιστωθούμε την αποτυχία άλλων, σε δική μας επιτυχία.

Επιθυμώ να μας αγκαλιάσουν οι συμπολίτες μας γιατί δίνουμε προγραμματικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Δεν θέλω να είμαστε μια άλλη παράταξη αντί γι’ αυτή που υπάρχει. Θέλω να είμαστε η Δημοτική Παράταξη “Ζωγράφου Μπροστά”. Αυτός είναι ο στόχος. Γι’ αυτό σας χρειάζομαι, γι’ αυτό σας θέλω δίπλα κι εδώ και στην κοινωνία και στο Δημοτικό Συμβούλιο” κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Αγγελόπουλος.

Βράβευση Κρανιώτη

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Αγγελόπουλος κάλεσε τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χαράλαμπο Κρανιώτη για να του δώσει μια αναμνηστική πλακέτα και να τον χρίσει επίτιμο πρόεδρο της παράταξης “Ζωγράφου Μπροστά – Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση”, μέσα σε κλίμα αποθέωσης με χειροκροτήματα και επευφημίες από τα στελέχη του Συνδυασμού.

Ο κ. Αγγελόπουλος αναφερόμενος στον κ. Κρανιώτη τόνισε μεταξύ άλλων: “Ο άνθρωπος που έχει δώσει πραγματικά μια μεγάλη μάχη, πολλά χρόνια γι’ αυτήν την πόλη. Από την εποχή του Μοσχανδρέου. Ο άνθρωπος ο οποίος συνδικαλίζεται από πρωτοετής στο πανεπιστήμιο και σήμερα εκπροσωπεί την πόλη του Ζωγράφου σε κορυφαία όργανα των επιστημονικών φορέων της χώρας.

Από εμένα προσωπικά έχει προταθεί για τη διοίκηση του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων, από σήμερα ο συμπρόεδρος μου, πρώτος Δημοτικός μας Σύμβουλος, στο παρελθόν δύο φορές υποψήφιος Δήμαρχος, με τίμησε και ήρθε δίπλα μας είναι αυτός που έδωσε τον επιθετικό προσδιορισμό Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση “Ζωγράφου Μπροστά”, από σήμερα, είναι ο επίτιμος πρόεδρος της παράταξης μας, ο Μπάμπης ο Κρανιώτης”.

Ο κ. Κρανιώτης παραλαμβάνοντας την πλακέτα από τον κ. Αγγελόπουλο επισήμανε: “Ευχαριστώ πολύ κύριε Δήμαρχε γιατί εγώ Δήμαρχο θα σε λέω . Μαζί θα το παλέψουμε στο πεζοδρόμιο για την πόλη του Ζωγράφου. “Ζωγράφου Μπροστά” και “Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση”. Τα κόμματα είναι για τη Βουλή. Οι βουλευτές είναι για τη Βουλή. Εμείς είμαστε για το Δήμο, για τους συνδημότες μας, για τους συνδημοκράτες μας. Ήμουν πέντε χρόνια αντιπρόεδρος με πρόταση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου και τώρα θα είμαι αντ’ αυτού, πρόεδρος, αντιπρόεδρος, μαζί, δίπλα του, σε όλες τις μάχες για το Δήμο”.

Η βραδιά συνεχίστηκε σε εορταστικό κλίμα, με κέφι, χορό, τραγούδι και με την υπόσχεση για ακόμη περισσότερες τέτοιες γιορτές στο μέλλον που θα δίνουν το έναυσμα και την απαραίτητη “ξεκούραση” από τον καθημερινό μόχθο στο πεζοδρόμιο δίπλα στους πολίτες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη του Ζωγράφου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.