Τίνα Καφατσάκη: Από το 2000 κανένας δεν φρόντισε να χτιστεί ΚΑΝΕΝΑΣ παιδικός σταθμός στο Δήμο μας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

H πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου και επικεφαλής του «ΜΑΖΙ», Τίνα Καφατσάκη, απάντησε στο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για τους παιδικούς σταθμούς προτείνοντας τις δικές της θέσεις, για να βελτιωθεί η κατάσταση από εδώ και πέρα.

Αναλυτικά είπε:
«Τα δύο τελευταία χρόνια – με βάση και την νέα νομοθεσία για την δυναμικότητα των παιδικών σταθμών – παρουσιάζεται πρόβλημα στην λειτουργία τους και στην απορρόφηση όλων των αιτήσεων.
Το πρόβλημα αυτό που σήμερα είναι οξυμένο, οφείλεται κυρίως στην έλλειψη κατάλληλων κτιρίων, καθώς από το 2000 κανένας δεν φρόντισε να χτιστεί ΚΑΝΕΝΑΣ παιδικός σταθμός στο Δήμο μας, ούτε υπήρξε σχεδιασμός, ωρίμανση και προετοιμασία μελετών για την ανέγερση του.
Από το 2014 που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου αμέσως επισκευάσαμε, στελεχώσαμε και ανοίξαμε τον σταθμό της οδού Γαλήνης, καθώς και νέες αίθουσες στα κτίρια Κρατερού, Γκανογιάννη και ΙΒΣΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα άμεσα προβλήματα απορρόφησης σχεδόν όλων των παιδιών κάθε χρόνο.
Ταυτόχρονα προχωρήσαμε στο σχεδιασμό, την εκπόνηση μελετών, την τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου και την εξεύρεση χρηματοδότησης για την ανέγερση δύο νέων παιδικών σταθμών στην οδό Γαλήνης και στην οδό Φιλονόης.
Μεταφέραμε την δημοτική βιβλιοθήκη και ανακαινίσαμε το κτίριο ΙΒΣΑ προκειμένου να αξιοποιηθεί στο σύνολό του ως παιδικός σταθμός και να προσφέρει 6-8 νέες αίθουσες.
Αδειοδοτήθηκαν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας και έγιναν εκτεταμένες ανακαινίσεις στα κτίρια και στους αύλειους χώρους.
Δημιουργήθηκε αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης της εισαγωγής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς με ηλεκτρονική αίτηση και μοριοδότηση
Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, από το 2014 και κάθε χρόνο φιλοξενούνται συνολικά 750 παιδιά, αρχικά έμεναν εκτός παιδικών σταθμών 30-40 παιδιά και μόνο την χρονιά 2018-2019 έμειναν εκτός 140 και όχι 300 παιδιά όπως διαδίδουν κάποιοι.
Θεωρούμε ότι το δίκαιο αίτημα «Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών και δίχρονης προσχολικής αγωγής» μπορεί και πρέπει να ικανοποιηθεί και στο Δήμο μας.

Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλει ο σχεδιασμός που υπάρχει και συγκεκριμένα θεωρούμε ότι πρέπει:

1. Να αξιοποιηθεί όλο το κτίριο ΙΒΣΑ, για παιδικός σταθμός γιατί είναι ΝΟΜΙΜΟ και μπορεί να γίνει.

2. Να αξιοποιηθεί το οικόπεδο Καράζτα και να επισκευαστούν άμεσα οι εγκαταστάσεις ώστε να προετοιμαστεί για την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής / δεδομένου ότι οι παιδικοί σταθμοί και η δίχρονη προσχολική αγωγή είναι συγκοινωνούντα δοχεία

3. Να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για τις στατικές επάρκειες των κτιρίων ώστε να προλάβουμε τα 2 χρόνια που έχουμε προθεσμία και να μην έχουμε απώλειες-κλείσιμο σταθμών.

4. Να επιταχυνθεί η διαδικασία των προσλήψεων των υπαλλήλων για τους παιδικούς σταθμούς .

5. Να τρέξει ο διαγωνισμός για την κατασκευή του σταθμού στην οδό Γαλήνης , που χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια Αττικής.

6. Να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου σταθμού στη Φιλονόης (δυναμικότητας 200 βρεφών και νηπίων)

7. Δεδομένου ότι έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια από την ΚΤΥΠ ΑΕ για τα νηπιαγωγεία Μακρυγιάννη να προχωρήσει η κατασκευή τους

Η διοίκηση μας έβαλε τις βάσεις και εξασφάλισε τις χρηματοδοτήσεις, ώστε επιτέλους να κατασκευαστούν νέοι σύγχρονοι παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία (Γαλήνης, Φιλονόης, αποκλειστική νόμιμη χρήση παιδικού σταθμού του κτιρίου της Κρίνων-ΙΒΣΑ , σύμβαση με ΚΤΥΠ ΑΕ για κατασκευή νηπιαγωγείων στο οικόπεδο Μακρυγιάννη) που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.