Κοινωνική ανάγκη τα γεμάτα γήπεδα!

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης γράφει για την υποχρέωση της κυβέρνησης να αντιληφθεί ότι τα γεμάτα γήπεδα αποτελούν κοινωνική αναγκαιότητα.
Ο σαββατιάτικος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος δεν θα έχει θεατές, αλλά και οι διαπιστευμένοι θα είναι λιγότεροι από ποτέ.

Επικράτησε η κυβερνητική άποψη ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, παρότι στη χώρα μας εδώ και μερικές μέρες τα πάντα ανοίγουν. Είναι προφανές ότι η απόφαση πάρθηκε με βάση τα όσα έγιναν την τελευταία τεραετία στους τελικούς Κυπέλλου, όπου είχαμε επεισόδια παρότι τα ματς διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών.

Η αντίδραση της ΕΠΟ περιορίστηκε σε μεμονωμένες απόψεις, όπως του αντιπροέδρου της Στέργιου Αντωνίου, ο οποίος είπε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν 10.000 θεατές στο ΟΑΚΑ. Η Ομοσπονδία δεν στύλωσε τα πόδια διότι γνωρίζει ότι το επιχείρημα του υγειονομικού πρωτοκόλλου είχε πίσω του και την ανησυχία των εντάσεων που υποβόσκουν στις σχέσεις Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ.

Το ζήτημα για τον ελληνικό αθλητισμό δεν είναι τι θα γίνει στο ποδόσφαιρο. Ούτως ή άλλως η σεζόν χάθηκε. Όμως πολλές χώρες που βρίσκονται σε lockdown ανοίγουν τους αθλητικούς χώρους γιατί θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο εκτονώνουν ακραίες κοινωνικές συμπεριφορές.

Ακόμη δεν έχουμε βιώσει τις επιπτώσεις του εγκλεισμού. Θα φανούν μερικά χρόνια αργότερα. Όμως πρέπει από τώρα να σχεδιαστεί η κυβερνητική πολιτική, η οποία θα εδράζεται σε μαζικές κοινωνικές εκδηλώσεις όπως είναι ο αθλητισμός.

Στην Αγγλία, στη Ρωσία ακόμη και στο χειμαζόμενο Ισραήλ τα γήπεδα ανοίγουν. Αν το ελληνικό πείραμα του Τουρισμού πάει καλά, τα ελληνικά γήπεδα πρέπει να ανοίξουν από τον Ιούνιο. Για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα.

Δυστυχώς προς το παρόν η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει πλάνο για την επιστροφή των φιλάθλων στους αθλητικούς χώρους και πολύ φοβόμαστε ότι θα πιαστεί για μια ακόμη φορά στον ύπνο. Πρέπει να αντιληφθεί ότι τα γεμάτα γήπεδα αποτελούν κοινωνική αναγκαιότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.