Προνόμια για τους εμβολιασμένους: Και στο βάθος… κόσμος στα γήπεδα!

Το άνοιγμα των γυμναστηρίων μόνο με εμβολιασμένους, δίνει την… πάσα περαιτέρω απελευθέρωση της καθημερινότητας, που αναμένεται να επηρεάσει και την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε με χθεσινές (9/5) δηλώσεις του το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 17 Μαΐου. Πρόκειται άλλωστε για τον κλάδο που ίσως επλήγη περισσότερο απ’ όλους από την πανδημία, με τον υπουργό Ανάπτυξης πάντως να επισημαίνει ότι θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους για αρχή και από τον Ιούνιο και στον λοιπό πληθυσμό.

Αυτό ωστόσο είναι μόνο ένα μέρος των προνομίων που θα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, καθώς στο τραπέζι της κυβέρνησης έχει πέσει και το σενάριο περαιτέρω απελευθέρωσης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων μόνο για τους εμβολιασμένους. Όπως άλλωστε επισήμανε και σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στον ΑΝΤ1, μέχρι τέλος Μαΐου αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Εξάλλου στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε το προηγούμενο διάστημα και το Ισραήλ, το παράδειγμα του οποίου αναμένεται να αποτελέσει οδηγό και για τη χώρα μας, ώστε να επανέλθουμε σε συνθήκες κανονικότητας. Κάτι παρόμοιο μάλιστα συνέβη τις τελευταίες ημέρες και στην Κύπρο, όπου επίσης ανακοινώθηκαν οφέλη για τους εμβολιασμένους, με πρόσβαση σε συναθροίσεις και εκδηλώσεις με την πρώτη δώσει του εμβολίου κι αφού θα έχουν περάσει τρεις εβδομάδες. Ακόμη, όσοι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση, και αφού παρέλθουν επίσης τρεις εβδομάδες από τη χορήγησή της, εξαιρούνται της υποχρέωσης για εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το προσεχές διάστημα οι επιστήμονες αναμένεται να συζητήσουν την επιπλέον απελευθέρωση δραστηριοτήτων μετά το επικείμενο άνοιγμα των γυμναστηρίων, όπως συναυλίες, δεξιώσεις ακόμα και διασκέδαση σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και πάλι μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί, είτε πλήρως είτε με την πρώτη δόση κι αφού θα παρέλθουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες, ώστε να αναπτύξει τα επιθυμητά επίπεδα ανοσίας ο οργανισμός.

Όπως αντιλαμβάνεται βέβαια κανείς, από αυτή την εξέλιξη μοιραία θα επηρεαστεί και ο αθλητισμός, καθώς πλέον θα είναι θέμα χρόνου να ισχύσει κάτι τέτοιο και στα γήπεδα. Έτσι, όλα δείχνουν ότι στα ευρωπαϊκά προκριματικά του Ιουλίου πιθανότατα θα έχει επιτραπεί ένα μερικό άνοιγμα και θα μπορεί ο κόσμος να παρακολουθήσει ξανά από κοντά αθλητικά γεγονότα.

Σε αυτό το σημείο να επισημανθεί ότι ο σκοπός του συγκεκριμένου ανοίγματος των δραστηριοτήτων έχει δύο στοχεύσεις. Αφενός την απελευθέρωση της κοινωνικής δραστηριότητας και της οικονομίας κι αφετέρου να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για όσους διστάζουν αυτή τη στιγμή να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.