Υπόθεση πλαστογραφίας: Καταγγελία με νέα στοιχεία στη Δεοντολογίας για τον Άρη!

Νέα στοιχεία για την υπόθεση πλαστογραφίας που κατηγορείται η ΠΑΕ Άρης έφτασαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. «Ανεξάρτητος Όμιλος Φιλάθλων Ποδοσφαίρου» έστειλε καταγγελία με έγγραφα που φέρουν τη σφραγίδα της ομάδας και υπογραφή Καρυπίδη!
Νεότερες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του Μπόρτσε Λάσκοφ προκύπτουν μετά τα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Ήδη άλλωστε έγινε γνωστή η εισήγηση της ερευνήτριας της Επιτροπής, κ. Νίκης Ρεβύθη, για αφαίρεση έξι βαθμών από τον Άρη και πρόστιμο 50.000 ευρώ, ενώ για τον ποδοσφαιριστή προτείνεται αποκλεισμός έξι αγωνιστικών και πρόστιμο 20.000 ευρώ, θεωρώντας και τις δύο πλευρές υπαίτιες για την υπόθεση πλαστογραφίας της σφραγίδας της ΕΠΟ και της υπογραφής του Αλέξη Δέδε.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι από τη στιγμή που προτάθηκε ποινή από την εισηγήτρια κ.Ρεβύθη για την ΠΑΕ Άρης αυτή ήταν η μικρότερη δυνατή προβλεπόμενη ποινή, δηλαδή της αφαίρεσης των έξι βαθμών. Μια ποινή που δύναται να αλλάξει στην τελική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας είτε προς τα κάτω αν υπάρξει αθώωση, είτε προς τα πάνω με μεγαλύτερη ποινή αφαίρεσης βαθμών ή υποβιβασμό, καθώς η πλαστογραφία σε έγγραφο της Ομοσπονδίας επισύρει βαρύτατες κυρώσεις.

Εκείνο πάντως που κάνει τα πράγματα δυσκολότερα για τους «κίτρινους» είναι τα νέα στοιχεία που τέθηκαν υπόψιν της Επιτροπής με φάκελο που εστάλη από από τον «Ανεξάρτητο Όμιλο Φιλάθλων Ποδοσφαίρου» (!) κι αφορούν σε έγγραφα για τον Μπόρτσε Λάσκοφ τα οποία φέρουν την υπογραφή του Θόδωρου Καρυπίδη, ενώ υπάρχει και η σφραγίδα της ομάδας.

Θυμίζουμε ότι η επιχειρηματολογία της ΠΑΕ Άρης είναι ότι η ίδια δεν εμπλέκεται πουθενά και δεν υπάρχει σχετική υπογραφή η σφραγίδα του κλαμπ.

Τι σημαίνει αυτό; Σε απλά ελληνικά πως, σύμφωνα τουλάχιστον με τα εν λόγω έγγραφα και την καταγγελία που κατατέθηκε, η υπόθεση του συμβολαίου του Λάσκοφ ήταν σε πλήρη γνώση του Άρη κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε. Τονίζουμε και πάλι, σύμφωνα πάντα με τα εν λόγω στοιχεία, τα οποία υιοθέτησε απ’ ότι φαίνεται στην εισήγησή της και η κ.Ρεβύθη.

Πλέον ο μοναδικός τρόπος για να αποφύγει τις προβλεπόμενες ποινές ο σύλλογος, είναι να αποδείξει ότι τόσο η σφραγίδα της ΠΑΕ, όσο και η υπογραφή του Θ.Καρυπίδη δεν είναι δικές τους. Αυτό πιθανότατα μπορεί να γίνει μέσω ειδικού πραγματογνώμονα-γραφολόγου. Επί του παρόντος, αυτό που εισηγείται η κ.Ρεβύθη είναι ότι η σφραγίδα και η υπογραφή της ΕΠΟ δεν είναι γνήσιες και έχουν πλαστογραφηθεί από όσους ήθελαν να βγάλουν βίζα στον ποδοσφαιριστή. Αν έπεσε και ο Άρης θύμα «επιτήδειων» ή συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία είναι κάτι που θα πρέπει να αποφανθεί αφ’ ενός η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και αφ’ ετέρου η ποινική δικαιοσύνη καθώς το ζήτημα έχει πάρει διαστάσεις και στα πολιτικά δικαστήρια.

 Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Ανεξάρτητου Ομίλου Φίλων Ποδοσφαίρου με ημερομηνία αποστολής 27/04 προς την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Η επιστολή συνοδεύεται κι από σχετικά έγγραφα:

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Κύριοι, παρακολουθώντας εδώ και πολύ καιρό τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και διαπιστώνοντας ότι έστω και καθυστερημένα η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφάσισε να ασχοληθεί με υποθέσεις που λιμνάζουν στα συρτάρια της για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού χρειάστηκε η σχετική ώθηση από μερίδα των ΜΜΕ με την αποκάλυψη των ξεχασμένων υποθέσεων, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας στείλουμε προς εξέταση έγγραφα που αφορούν την υπόθεση πλαστογραφίας του ποδοσφαιριστή Λάσκοβ.

Τα έγγραφα αυτά, που τα αποκάλυψε και στην τηλεοπτική του εκπομπή ο έγκριτος δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης, εκτιμούμε ότι φωτίζουν πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης και ίσως δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας, που σίγουρα δεν είναι σύννομος, συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Ασφαλώς η κρίση και αξιολόγησή τους είναι δουλειά της ΕΠΟ και της Επιτροπής Δεοντολογίας, αλλά προκαλεί τεράστια έκπληξη και απορία πως μια ΠΑΕ, στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΠΑΕ Άρης, παρέχει δικαιολογητικό για ποδοσφαιριστή που της ανήκει αναφέροντας ότι έληξε το συμβόλαιό του με άλλη ΠΑΕ, την ΠΑΕ Βέροια, όταν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ουδέποτε ήταν επαγγελματίας, ανήκε ως εκπαιδευόμενος στην ΠΑΕ Άρης και ποτέ δεν είχε εγγραφεί στην ΠΑΕ Βέροια ως επαγγελματίας. Και το έγγραφο αυτό φέρει μάλιστα λογότυπο της ΠΑΕ Άρης, σφραγίδα της ΠΑΕ και υπογραφή του ιδιοκτήτη και προέδρου της.

Ελπίζουμε ότι θα δείξετε την δέουσα προσοχή και θα φροντίσετε ώστε τα έγγραφα αυτά να παραδοθούν στα αρμόδια όργανα.

Με εκτίμηση

Ανεξάρτητος Όμιλος Φίλων Ποδοσφαίρου».

sdna.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.