Στήνουν κρεμάλα για την ΑΕΚ: Εισήγηση για -10 βαθμούς και ισόβιο αποκλεισμό σε Μελισσανίδη – Στην επίθεση ήδη η Ένωση!

Νέα εξέλιξη σοκ για την ΑΕΚ την οποία στήνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα με εισήγηση για αφαίρεση 10 βαθμών και ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο σε Μελισσανίδη, Γ.Παπαδόπουλο για την υπόθεση με τις εκλογές στις Ενώσεις.
Εξοντωτικές ποινές εισηγείται για την ΑΕΚ το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση της φερόμενης εμπλοκής των «κιτρινόμαυρων» στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας, μετά από καταγγελία σωματείου που είχε γίνει γνωστή το προηγούμενο διάστημα. Η ΑΕΚ είναι  σε «πολεμική φάση», καθώς υπάρχει ήδη οξύτατη αντίδραση από πλευράς της ΠΑΕ. «Στήνουν την ΑΕΚ στο εδώλιο με μία ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή στημένη διαδικασία. Αλλά την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη δεν μπορεί να τους ακουμπήσει κανείς», είναι η θέση που έχει ήδη δώσει στην δημοσιότητα η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Στην έκθεση του εν λόγω τμήματος γίνεται πρόταση για ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών από την ΑΕΚ, ωστόσο δεν σταματάει μόνο εκεί. Ακόμη εισηγείται την εσχάτη των ποινών για τρία φυσικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και για τον Δημήτρη Μελισσανίδη!

Συγκεκριμένα γίνεται πρόταση για ισόβιο αποκλεισμό του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, για τον Γιάννη Παπαδόπουλο, αλλά και για το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελο Δανιήλ.

Όπως τονίζεται από πλευράς ΑΕΚ, πρόκειται για τη γνωστή κατασκευασμένη και μεθοδευμένη υπόθεση που είχε καταγγελθεί από την Ένωση εγκαίρως και που είχε στηθεί βιαστικά πριν από τις εκλογές στην ΕΠΟ.

Δεν πρόκειται καν για παραπομπή της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη ακόμη, αλλά για την εισήγηση του ερευνητή Ανδρέα Αθανασίου προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, που θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι.

Τεράστια ερωτηματικά δημιουργεί βεβαίως σε αυτή τη φάση, ακόμη και η διαρροή της εισήγησης του Αθανασίου, που βγήκε στην δημοσιότητα από Μέσα επιρροής του Ολυμπιακού, αφού η διαδικασία είναι ακόμη πλήρως εμπιστευτική και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με την οριστική παραπομπή της στο ακροατήριο. Καθώς αναμένονται ακόμη τα υπομνήματα όσων κατηγορούνται, μέχρι να κάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας την τελική της εισήγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό η ΑΕΚ να στραφεί κι εναντίον της Επιτροπής για παραβίαση της εμπιστευτικότητας της διαδικασίας.

«Η έρευνα περιέχει παντελώς κατασκευασμένες ιστορίες, χωρίς την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα», τονίζεται από πλευράς ΑΕΚ. «Πρόκειται για εντελώς αστεία υπόθεση που δεν μας προκαλεί την παραμικρή ανησυχία και θα την αντιμετωπίσουμε περνώντας στην αντεπίθεση και στρεφόμενοι εναντίον όλων όσοι επιχείρησαν εκτελώντας εντολές να σπιλώσουν την ομάδα μας».

Να σημειώσουμε εδώ πως το «-10» για την ΑΕΚ δνε προβλέπεται πουθενά, όπως και το συγκεκριμένο αδίκημα στον Κώδικα Δεοντολογίας, στον οποίο γίνεται αναφορά για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα. Από πλευράς ΑΕΚ τονίζεται επίσης πως είναι παντελώς αστήρικτη και δεν προκύπτει από πουθενά η εμπλοκή Μελισσανίδη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. «Δεν θα αρκεστούμε στον ρόλο της αντιμετώπισης των αστείων κατηγοριών και της εμπλοκής της σε μία ανύπαρκτη ιστορία, αλλά θα βγούμε στην αντεπίθεση και θα καταγγελθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί στην ελληνική δικαιοσύνη», ξεκαθαρίζουν από την ΑΕΚ.

Τάσος Τσατάλης

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.