Ο Χιμένεθ «έφυγε» μόνος του χθες βράδυ, ζήτημα της ΑΕΚ να το καταλάβει ή όχι!

Δεν μπορεί να υπάρχει επόμενη μέρα με τον Χιμένεθ, εκτός αν η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να πηγαίνει από τριάρα σε πεντάρα.

Γράφει ο Τ. Τσατάλης
Ζήτημα χρόνου ήταν να έρθει η χθεσινή βραδιά. Δεν μπορούσε ο ΠΑΟΚ να το πάει εκεί πριν την διακοπή, μπορούσε ο ΟΣΦΠ αμέσως μετά από αυτή. Η ΑΕΚ είναι υπό αγωνιστική διάλυση εδώ κι εβδομάδες, επειδή η ίδια θέλει να παραμένει αιχμάλωτη ενός ακόμη λάθους από τα πολλά που έχουν οδηγήσει εδώ.
Παρακολουθεί νιώθοντας άπραγη, ένα τεχνικό τιμ που φανερά έχει «κάψει» την ομάδα και την έχει οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση και περιμένει να δει μέχρι που θα πάει.
Είχα συνηθίσει τα δύο προηγούμενα χρόνια να περιμένουμε το μην περαιτέρω για να γίνει κάποια κίνηση, δηλαδή την στιγμή που η ζωή δεν θα άφηνε άλλο περιθώριο. Τώρα ξεπεράστηκε κι αυτό ακόμη. Χθες το βράδυ κανείς δεν είπε στον Χιμένεθ να μην πάει σήμερα στα Σπάτα!
Ο άνθρωπος είπε ξεκάθαρα με το «οι παίκτες δεν μπορούν» πως η παρουσία του εδώ τελείωσε, απλά δεν παραιτείται. Και έφυγε από το ΟΑΚΑ ως προπονητής της ΑΕΚ, με την Δευτέρα να ξημερώνει, επίσης βρίσκοντας τον προπονητή της ΑΕΚ.
Είναι πολύ δύσκολο να επεξεργαστείς αυτή την πραγματικότητα. Από την μία να ξέρεις ποιος κρατάει στα χέρια του την τύχη της ΑΕΚ κι από την άλλη να βλέπεις αυτό που συμβαίνει. Δεν κολλάει. Δε μου βγαίνει ο συνδυασμός με τίποτα.
Η ΑΕΚ επειδή την οδηγεί ο Μελισσανίδης, μέσα σε μια πενταετία κατάφερε να πετύχει πράγματα που κανονικά θα χρειάζονταν μίνιμουμ 15 χρόνια για να συμβούν. Και μέσα σε μια τριετία από τότε, έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε.
Το να έχει βιώσει αυτό που βίωσε χθες η ΑΕΚ και με τη σημερινή διοίκηση στα πράγματα, να νιώθει πως δεν έχει διέξοδο κι εναλλακτική, τα λέει όλα.
Το να καθόμαστε σήμερα και να ασχολούμαστε με τους παίκτες, που είναι όχι απλά οι τελευταίοι στο κάδρο των ευθυνών, αλλά για μένα δεν υπάρχουν καν σε αυτό, επίσης τα λέει όλα.
Η γεμάτη δομικά προβλήματα ΑΕΚ, αφέθηκε σε έναν προπονητή που εδώ κι εβδομάδες έχει πειστεί μέσα του πως θα φύγει και διαχειρίζεται την ομάδα σα να είναι δέκα φορές χειρότερη από αυτό που είναι.
Καταρρέουν οι παίκτες, κάποιοι κάθε μέρα ισοπεδώνονται όλο και περισσότερο ψυχικά, καθώς ο προπονητής τους «δείχνει» ως ανεπαρκείς που η παρουσία τους καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το έργο του.
Και η ΑΕΚ κάθεται σε μια γωνία εδώ κι εβδομάδες και το κοιτάει αυτό… Λες και κάνει τζιζ να κάνεις και τρεις και τέσσερις αλλαγές προπονητή σε μια σεζόν, αν το τίμημα για να μη το κάνεις είναι η απόλυτη κατάρρευση και ο εξευτελισμός. Αδυνατώ να το καταλάβω.
Αντί να έχει αφοσιωθεί όλη η ΑΕΚ στο πως θα ξεπεραστεί το πρόβλημα που αντιπροσωπεύει το κλείσιμο της φετινής σεζόν, έχει επιτρέψει πάλι να αναφερόμαστε όλοι στις γενικότερες αδυναμίες της.
Και μέσα σε αυτό να καίγονται κι άλλοι παίκτες, να αποξενώνονται από την ομάδα σχεδόν όλοι και να αρχίζουν να χορεύουν οι πεντάρες και οι τριάρες.
Για την αξία του κλεισίματος στο ξενοδοχείο για δύο βράδια αντί για ένα, αρκεί να σκεφτούμε ένα πράγμα. Το ίδιο ακριβώς θα κάνει και ο ΠΑΟΚ, αλλά απλά επειδή έχει δύο κολλητά ματς στην Αθήνα. Τόσο σημαντικό είναι…
Το ακόμη χειρότερο, είναι πως σε αυτή την απόφαση μπορεί να έχει συμμετοχή και ο Μανόλο! Να τους έχει δυο μέρες κλεισμένους, να τους εξηγεί γιατί «δεν μπορούν».
Για τα ευρύτερα ένα πράγμα αρκεί. Όλοι μιλούν για το πόσο τραγικό ήταν το χθεσινό Χνιντ – Νταντσένκο.
Πέρα από το πως με την κατάσταση της ΑΕΚ θα είχαν «καεί» ήδη και καλύτεροι ακόμη παίκτες από αυτούς, θα πω το εξής… Πείτε μου μια ομάδα στην Super League που για να έχει αυτούς τους δύο παίκτες θα είχε πληρώσει λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο για να τους αποκτήσει και στο γήπεδο θα υπήρχε αυτή η εικόνα.
Δεν κάνω σύγκριση με τον ΟΣΦΠ.
Μιλάω γενικά για το επίπεδο της ελληνικής Super League που την ΑΕΚ την περνούν ομάδες που όλη τους η άμυνα κοστίζει όσο κόστισε ο Χνιντ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.