Πώς το «χειρουργείο» του Βικελίδης προκαλεί αλυσιδωτές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Μεγάλο προβληματισμό και δεύτερες σκέψεις προκαλεί πλέον στις τάξεις του ποδοσφαίρου η λύση του προέδρου κοινής αποδοχής που έπεσε στο τραπέζι από την κυβέρνηση. 
Το χθεσινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο «Κλ.Βικελίδης» γύρισε το ποδόσφαιρο αρκετά χρόνια πίσω. Στην εποχή του VAR και -κυρίως- την εποχή που το φαύλο καθεστώς του παρελθόντος, το οποίο βύθισε στον βούρκο το ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρούνται παρελθόν, τα όσα είδε όλη η φίλαθλη Ελλάδα χθες βράδυ, αλλά και το… τρίτο ημίχρονο που ακολούθησε, δεν μπορούν να είναι ανεκτά.

Δεν μπορεί να βαφτίζεται το άσπρο μαύρο, δεν μπορεί να αλλοιώνεται κατά τέτοιο προκλητικό τρόπο ένα αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για ντέρμπι ή όχι και να τορπιλίζεται από το πουθενά ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

Όλα αυτά βέβαια, τη στιγμή που εσχάτως γινόταν μία προσπάθεια σε ό,τι αφορά το μέτωπο της ΕΠΟ, ώστε να βρεθεί ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, για το οποίο εδώ και χρόνια φώναζαν πολλοί, με σκοπό να κοπάσουν οι φωνές που συνεχώς τορπίλιζαν το κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έστω κι αν αυτές είχαν ως επί το πλείστον μία πολύ συγκεκριμένη πηγή.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι πρόκειται για μία εξέλιξη που δεν έμοιαζε διόλου απίθανη το τελευταίο διάστημα και σιγοψιθυριζόταν, αλλά πλέον γίνεται σαφές ότι χάνει έδαφος καθώς αντί για σύγκλιση των τεσσάρων μεγάλων, υπήρξε… χάσμα μετά τα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο με εξοργιστικές διαιτησίες σαν τη χθεσινή, καταγγελίες, αλλοίωση αποτελέσματος και κατ’ επέκταση της βαθμολογίας, της μάχης του τίτλου, αλλά και των εισιτηρίων για την Ευρώπη.

Γιατί φυσικά το ενδιαφέρον με όσα έγιναν χθες δεν εστιάζεται μόνο στη μάχη κορυφής, με την ψαλίδα πλέον να ανοίγει, αλλά και σε ό,τι αφορά την είσοδο στην τετράδα που οδηγεί στην Ευρώπη κι οπωσδήποτε διαμορφώνει διαφορετικά δεδομένα, απόρροια ενός αθέμιτου ανταγωνισμού.

Από εκεί λοιπόν που έδειχνε τον τελευταίο καιρό να διαμορφώνεται μία διαφορετική κατάσταση σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα της ΕΠΟ, παρά το γεγονός ότι είχε πάρει το χρίσμα για να διεκδικήσει τα ηνία ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρος Ψαρρόπουλος, τα δεδομένα είναι πολύ πιθανό να ανατραπούν ξανά.

Υπό αυτές τις συνθήκες και μετά από όλα όσα συνέβησαν στο «Κλ.Βικελίδης», είναι αυτονόητο πως δημιουργούνται δεύτερες σκέψεις για το θέμα του προέδρου κοινής αποδοχής που έριξε στο τραπέζι η κυβέρνηση, αφού το έδαφος ναρκοθετήθηκε σε τρομερά επικίνδυνο βαθμό και δημιουργούνται εκ νέου συνθήκες που κάθε άλλο παρά σε σύμπνοια και κοινή πλεύση μπορούν να οδηγήσουν τους Big-4.

Τίποτα βέβαια δεν πρέπει να αποκλειστεί, ωστόσο αυτή τη στιγμή η – επιχειρούμενη από την κυβέρνηση – σύγκλιση σε ένα ποδόσφαιρο που παράγει μόνο τοξικότητα προερχόμενη από μια συγκεκριμένη κατεύθυνση με τόνους λάσπης και παρασκηνιακών ενεργειών μοιάζει ανεδαφική.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.