Δεν μένει για την αποζημίωση ο Καρέρα, δύο μισθούς είναι να παίρνει

Ωραίο πάλι το παραμυθάκι «δεν τον διώχνουν για να μην τον πληρώσουν», αλλά δεν έχει δράκο στην προκειμένη περίπτωση.

Γράφει ο Τάσος Τσατάλης
Από τις κλασικές βλακείες που γράφονται τα τελευταία χρόνια σε ανάλογες περιπτώσεις στην ΑΕΚ, είναι πως ο προπονητής δεν απομακρύνεται λόγω της αποζημίωσης. Δυστυχώς βέβαια είναι πολλές οι φορές που το διαβάζουμε και το ακούμε αυτό, επειδή είναι αντίστοιχα πολλές οι φορές που η ΑΕΚ έχει θέμα προπονητή.

Στην περίπτωση του Μάσιμο Καρέρα ειδικότερα, δεν ισχύει για έναν ακόμη λόγο περισσότερο. Επειδή έχει συμφωνία με την οποία η αποζημίωση του είναι δύο μισθοί. Όχι το σύνολο του συμβολαίου.Συν ό,τι το συμβόλαιο του έτσι κι αλλιώς τελειώνει το καλοκαίρι κι ακόμη κι αν δεν υπήρχε αυτή η πρόβλεψη με τους δύο μισθούς, πάλι δεν θα ήταν τίποτα τρομερό η αποζημίωση του.

Άρα τους λόγους για τους οποίους χθες από τα ανώτατα διοικητικά κλιμάκια πρόκυπτε πως δεν υπάρχει θέμα Καρέρα, ας τους ψάξουν κάποιοι αλλού κι όχι στις τετριμμένες βλακείες που ακούς γύρω από την ΑΕΚ σε τέτοιες περιπτώσεις. Για μένα τα προβλήματα που θέτει η πραγματικότητα είναι δύο.

Πρώτον το αν ο ίδιος ο Καρέρα έχει …φύγει μέσα του κι αυτά που βλέπουμε κυρίως ως προς την ψυχολογική επίδραση που – δεν – έχει στην ομάδα του, απλά μας δείχνουν αυτό. Αν ο Ιταλός τεχνικός έχει ακόμη φλόγα να παλέψει για να επιβεβαιώσει την δουλειά του.

Πολλά στοιχεία μας δείχνουν πως εδώ ίσως να υπάρχει θέμα. Κι αυτό είναι θέμα που αν υπάρχει, δεν διορθώνεται. Δεν μιλάω καν για το αν μπορεί να προχωρήσει από κοινού με τους συγκεκριμένους παίκτες αυτή την στιγμή. Μιλάω αποκλειστικά για το κίνητρο και την φλόγα του ίδιου. Ο τρόπος που οδήγησε την ΑΕΚ στο ντέρμπι, δεν μπορεί να μην προβληματίζει, ειδικά όταν έχεις μπροστά σου ακόμη πιο δύσκολο ντέρμπι.

Εδώ είναι αναγκασμένοι στην ΑΕΚ κατά την άποψη μου, αν όντως ειλικρινά θεωρούν πως το σωστό είναι να μείνουν τώρα με τον Καρέρα κι από τον Ιταλό αν ψάξουν την διέξοδο στην δύσκολη κατάσταση που πάλι διαμορφώνεται, να μιλήσουν άμεσα και ανοιχτά με τον ίδιο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε λύσεις γενικώς. Άλλωστε από την στιγμή που το θέμα της αποζημίωσης δεν είναι σοβαρό, όλα είναι καθαρά και μπορούν να λυθούν με ειλικρίνεια εκατέρωθεν.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι η σωστή εκτίμηση της κατάστασης γενικώς. Το «κλειδί» είναι να γίνει κατανοητό, πως αν αυτή την εποχή είχαμε κόσμο στα γήπεδα και ειδικά κόσμο χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ, πολύ πιθανό ο Καρέρα να είχε φύγει ήδη από μόνος του. Σωστό ή λάθος, δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι πως θα υπήρχαν τέτοιες αντιδράσεις από τον κόσμο, που δύσκολα θα μπορούσε και ο ίδιος να τις αγνοήσει. Εκτιμάς σωστά μια κατάσταση, όταν εκτιμήσεις τι συμβαίνει στην πραγματικότητα 100% και το παραπάνω είναι ένα στοιχείο της πραγματικότητας αυτή τη στιγμή σοβαρό. Γιατί δημιουργεί κι αυτό ένα πλαίσιο από αυτά από τα οποία συνήθως στην Ελλάδα δεν βγαίνει άβρεχτος ένας προπονητής.

Τώρα η απόφαση για έναν προπονητή ποτέ δεν είναι απλή υπόθεση και σε κάθε περίπτωση έπρεπε να αναμένεται πως η αντίδραση της ΑΕΚ θα ήταν αυτή που εκφράστηκε χθες βράδυ. Το ζήτημα είναι και οι εναλλακτικές λύσεις για παράδειγμα και η μέρα δεν έχει ξημερώσει με κάτι πολύ συγκεκριμένο που να έδινε διέξοδο. Όλα παίζουν ρόλο.

Βεβαίως το να μην είναι η καλύτερη περίοδος για να αντικαταστήσεις κάποιον, δεν σημαίνει πως είναι κι επαρκής λόγος για να μείνει. Πάντως σωστή λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, χωρίς ανοιχτή κουβέντα με όλα τα ζητήματα μέσα με τον ίδιο τον Καρέρα, δεν μπορεί να υπάρξει πιστεύω.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.