Η κάλπη χάθηκε!

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης γράφει για την περίφημη ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA και τον Λευτέρη Αυγενάκη που εκτέθηκε για μία ακόμη φορά, αφού δεν μπόρεσε να… ελέγξει την κάλπη.
Στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκεται η πολυσυζητημένη ολιστική μελέτη των FIFA – UEFA. Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να νομοθετήσει άμεσα για ζητήματα του ποδοσφαίρου που την αφορούν.

Επειδή υπάρχει μια παραφιλολογία για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, να ξεκαθαρίσουμε ότι το πόνημα των υπερεθνικών ομοσπονδιών δεν προβλέπει κρατική παρέμβαση στην αντιπροσωπευτικότητα του εκλεκτορικού σώματος. Αυτό μπορεί να το αποφασίσει μόνο η γενική συνέλευση της ΕΠΟ.

Η δυνατότητα κυβερνητικής παρέμβασης εδράζεται σε θέματα ασφάλειας, αθλητικής βίας, παράνομου στοιχηματισμού και συνεργασίας με τις διωκτικές αρχές. Αντίθετα, οι αρχαιρεσίες, η διαιτησία και τα υπόλοιπα ποδοσφαιρικά θέματα εντάσσονται στον πυρήνα του αυτοδιοίκητου.

Η ολιστική μελέτη παραδόθηκε στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και όχι στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος προσπάθησε να προλάβει τις εξελίξεις με την πρόσφατη επίσκεψή του στην Νιόν της Ελβετίας.

Είναι προφανές ότι ο κ.Αυγενάκης εκτέθηκε για μια ακόμη φορά, καθώς δεν κατάφερε να παρέμβει σε όσα επιθυμούσε. Ειδικά το όνειρο μιας ελεγχόμενης κάλπης, χάθηκε.

Ο κ. Γεραπετρίτης διαβίβασε το επιστέγασμα του συνυποσχετικού   αμελητί στον πρωθυπουργό, ο οποίος φυσικά έχει πολύ σοβαρότερα ζητήματα αυτή την εποχή.

Η οποιαδήποτε νομοθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης θα γίνει μετά τις εκλογές της 23ης Νοεμβρίου στην ΕΠΟ για να μη διαταραχθεί η ισορροπία δυνάμεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανώτατος κυβερνητικός παράγων πρόβλεπε διαδικασία συναίνεσης ανάμεσα σε όλες τις πλευρές ώστε να υπάρξει μια νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε κάθε περίπτωση αυτοί που επιδίωκαν να προκαλέσουν αναστάτωση ενόψει τον αρχαιρεσιών της Ομοσπονδίας, θα απογοητευθούν. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να συμφωνηθεί η απόλυτη διεύρυνση του εκλεκτορικού σώματος, αλλά χωρίς αιφνιδιασμούς. Δηλαδή να ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές, όπως συμβαίνει και με το πολιτικό σύστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.