Να τελειώνει το ΑΝΕΚΔΟΤΟ! Ο Αλαφούζος οφείλει να αναγνωρίσει το λάθος, να διώξει… ΧΘΕΣ τον Πογιάτος!

Ο Αλαφούζος οφείλει να αναγνωρίσει το λάθος, να διώξει… ΧΘΕΣ τον Πογιάτος και να τραβήξει το αυτί του Ρόκα.

Γράφει ο Νικόλας Βασιλαράς.
Δεν ήταν για να χάνει ο Παναθηναϊκός από τον Αρη, αλλά στην τελική δεν ενδιαφέρει και κανέναν. Το θέμα είναι ότι έτσι δεν πάει πουθενά και πως πρέπει να αρχίσει τις αλλαγές ΧΘΕΣ μπας και σώσεις ότι σώζεται.

Το χάλι που είδαμε ΚΑΙ κόντρα στον Αρη, μια ομάδα δηλαδή χωρίς αρχή, μέση και τέλος και έναν προπονητή να κάνει πειράματα λες και είναι καλοκαίρι και βρίσκεται το πολύ καμιά βδομάδα στον πάγκο, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Εννοείται πως ο βασικός υπεύθυνος είναι ΠΑΝΤΑ ο ιδιοκτήτης και ο αμέσως επόμενος ο Ρόκα που τον παραμύθιασε αλλά επειδή στην προκειμένη περίπτωση το «να φύγουν όλοι» δεν παίζει, ας γίνει τουλάχιστον μια αρχή.

Με βάση αυτά που βλέπουμε λοιπόν ο Ντάνι Πογιάτος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να συνεχίσει στον πάγκο. Κι άλλοι έμειναν στο παρελθόν και το γύρισαν (θυμηθείτε ακόμη και πέρσι πως ξεκίνησε η σεζόν), γενικά το σωστό είναι να περιμένεις ένα διάστημα σαφώς μεγαλύτερο των τριών αγώνων όμως εδώ φαίνεται πως έχει χαθεί η μπάλα και πως ο συγκεκριμένος δεν μπορεί να το γυρίσει. Δεν λέω ότι δεν έχει τις δυνατότητες και ασφαλώς είναι νωρίς να κριθεί ο οποιοσδήποτε από τόσο νωρίς, σίγουρα όμως δεν έχει την προσωπικότητα και το ειδικό βάρος, έχει ήδη ΠΝΙΓΕΙ από την πίεση, δεν εμπνέει ΚΑΝΕΝΑΝ στα αποδυτήρια.

Βεβαίως, επειδή ο Πογιάτος δεν χτύπησε μόνος του την πόρτα στο Κορωπί για να μπει, αλλά κάποιος τον έφερε, εξυπακούεται πως η ευθύνη βαραίνει τον Ρόκα. Αυτός έπεισε τον Αλαφούζο να πάρει το συγκεκριμένο ρίσκο αντί να πάει σε μια πιο safe επιλογή, αυτός έχτισε και το ρόστερ με τον συγκεκριμένο τρόπο, άρα κατά βάση ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ.

Αν δηλαδή θέλουμε να είμαστε δίκαιοι θα έπρεπε να γράψουμε ότι από εκεί ξεκινάς αλλά στην προκειμένη περίπτωση το ρίσκο θα είναι ακόμη πιο μεγάλο, αν σκεφτεί κανείς πως το υλικό φτιάχτηκε πάνω στα δικά του θέλω, πιθανώς και στις προσωπικές του σχέσεις (δεν είναι μομφή αυτό, ο Αναστασίου πχ μέσω Ιμπραίμοβιτς έψησε κάποτε τον Μπεργκ και ο Ντάμπι τον προσγείωσε στο πράσινο μπάτζετ) και αν τον διώξεις μπορεί το πράγμα να γίνει ακόμη χειρότερο.

Επαναλαμβάνω ότι σε αυτή την περίπτωση και από τη στιγμή που το ρόστερ σου δεν είναι για πέταμα το… λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι ένα ηλεκτροσόκ με αλλαγή προπονητή. Και επειδή μέσα στη γενικότερα ξενέρα που διανύουμε μπορεί να πει κανείς «εντάξει, δεν πάμε και για τίποτα» θα υπεμθυμίσω ότι φέτος πας τουλάχιστον για Ευρώπη. Ντροπή που το γράφουμε αλλά από το τίποτα τόσων χρόνων κάτι είναι κι αυτό.

Επί των αγωνιστικών δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός στο πρώτος μέρος, δεν μπορούσε να αναπτυχθεί από… πουθενά, δέχτηκε και ένα γρήγορο γκολ και τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα απέναντι σε μια καλά οργανωμένη, σκληρή και δυσκολοκατάβλητη ομάδα.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε κάπως αν και νομίζω πως αυτό περισσότερο οφείλεται στο αίσθημα αυτοσυντήρησης κάποιων παικτών (Χατζηγιοβάννης, Μακέντα) και όχι στον προπονητή που συνέχισε τα πειράματά του με κορυφαίο το έστω και για λίγο (Σαβιέρ δεκάρι). Η καθυστερημένη είσοδος του Μακέντα και η παρουσία του Ιταλού απλά επιβεβαίωσε το τεράστιο λάθος που έκανε να μην ξεκινήσει τον πιο επικίνδυνο παίκτη της ομάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.