Οκτώ χρόνια Σαββίδης στον ΠΑΟΚ: Η μέρα που ο Δικέφαλος άλλαξε στάτους! (βιντεο)

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε τον ΠΑΟΚ. Μια ημέρα ιστορική για τον Δικέφαλο που από τότε άλλαξε στάτους ολοκληρωτικά ο «ασπρόμαυρος» σύλλογος.
Αναμφίβολα, μια από τις σημαντικές ημερομηνίες στην ιστορία του ΠΑΟΚ είναι η 10 Αυγούστου. Και αυτό διότι σαν σήμερα, πριν από οκτώ χρόνια, ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλάζοντας κυριολεκτικά το στάτους του Δικεφάλου.

Το εκτόπισμα Ιβάν Σαββίδη έχει γίνει πλέον αισθητό σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, με τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστεί στα ποδοσφαιρικά δεδομένα και την ίδια ώρα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ στέκεται… δίπλα και στα υπόλοιπα τμήματα του Ερασιτέχνη, όποτε χρειάστηκαν την άμεση βοήθειά του.

Η πρώτη εμφάνιση του ονόματος Ιβάν Σαββίδη στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ

Ήταν Απρίλιος του 2006, όταν έγινε γνωστό για πρώτη φορά το όνομα του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, είχε συνταχθεί μνημόνιο πώληση της ΠΑΕ μεταξύ του Γιάννη Γούμενου και του Βασίλη Παπαδόπουλου, τότε εκπροσώπου του Ιβάν Σαββίδη. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει και η ασπρόμαυρη ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της:

«Ένα μήνα αργότερα (16 Μαΐου 2006) ο Σαββίδης πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στη Θεσσαλονίκη, από τη στιγμή που εκδήλωσε την πρόθεση του να αγοράσει το πακέτο μετοχών της ΠΑΕ. Την ίδια μέρα μετέβη στην υπό κατάληψη Τούμπα (από οπαδούς που διαμαρτύρονταν για τον κίνδυνο οικονομικού κραχ της ΠΑΕ) και αργότερα συναντήθηκε με τον Βασίλη Παγώνη. Στις 3 Ιουνίου 2006 επιβεβαιώθηκε το χάσμα απόψεων στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη με τον Θανάση Κατσαρή, ο ποίος δεν δεχόταν την παραχώρηση του γηπέδου της Τούμπας.

Πέντε μέρες αργότερα ο Κατσαρής επανεκλέγεται πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ. Στις 18 Ιουνίου και ενώ η ΟΥΕΦΑ έχει αποκλείσει τον ΠΑΟΚ λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων, δημοσιοποιείται η συμφωνία του Γιάννη Γούμενου με τον Γιάννη Καμπάνη για τη μεταβίβαση των μετοχών. Ο Ιβάν Σαββίδης μετά τη λήξη της προθεσμίας 48 ωρών που είχε δώσει για την οριστική απάντηση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, αποσύρει το ενδιαφέρον του απογοητευμένος».

Επέμενε και κέρδισε – Οι επαφές με τον Ζήση Βρύζα

Την σεζόν 2011-12, όταν και ολοκληρωνόταν η χρονιά, ο Ζήσης Βρύζας που ήταν τότε ο πρόεδρος στην διοίκηση πρωτοδικείου, έψαχνε αγωνιωδώς πόρους για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Ήταν τότε που ο Ιβάν Σαββίδης έδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν εγκαταλείπει την ιδέα ΠΑΟΚ, καταβάλλοντας στην ΠΑΕ δάνειο ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες της ομάδας του Δικεφάλου.

Ακολούθως, στις 4 Ιουνίου του 2012, ο Ιβάν Σαββίδης εκδηλώνει εκ νέου το ενδιαφέρον του στις επαφές με τον Ζήση Βρύζα, την ώρα που οι συνθήκες είχαν πλέον ωριμάσει. Την επόμενη ημέρα, ο Ζήσης Βρύζας μαζί με τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ και την διοίκηση του Ερασιτέχνη, θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους του Ιβάν Σαββίδη στο PAOK Sports Arena, για να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία που είχε επιτευχθεί μια ημέρα νωρίτερα και η οποία όπως αποδεικνύεται όλα αυτά τα χρόνια, άλλαξε ολοκληρωτικά το στάτους του Δικεφάλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, στις 10 Αυγούστου εκείνης της χρονιάς, ο Ιβάν Σαββίδης κατέβαλλε το ποσό τον δέκα εκατομμυρίων ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και έγινε κάτοχος του 51% των μετοχών.

Όταν συνάντησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ώστε να κάνει της καθιερωμένες δηλώσεις, είχε σημειώσει πως: «Έβλεπα μια ομάδα στα όρια της επιβίωσης. Πήρα μια απόφαση: να ζήσει».

Αναμφίβολα, από την ημέρα που ο Σαββίδης βρίσκεται στα ηνία του συλλόγου του ΠΑΟΚ, ο απολογισμός του Δικεφάλου είναι εντυπωσιακός, με τους «ασπρόμαυρους» να πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια ώρα, ο Ιβάν Σαββίδης, ξεπλήρωσε τα χρέη του Δικεφάλου στις 12 Μαΐου του 2015, απαλλάσσοντας τον ΠΑΟΚ από τον βραχνά των χρεών του παρελθόντος.

Για τον λόγο αυτό, η παρακάτω δήλωση του, παραμένει και σήμερα ως η κορυφαία για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, με τον Σαββίδη να τονίζει:

«Θα μπορούσαμε να πτωχεύσουμε και να μη δώσουμε τίποτα. Αυτή η λύση θα ήταν η πιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη. Αλλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να υπάρχει μαύρη κηλίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Πολύ δε περισσότερο αν εμφανιζόταν αυτή στη δική μου παρουσία. Θέλω όλη η Ελλάδα να γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάντα έτοιμος να πληρώσει τις οφειλές του. Όλα όσα χρωστά».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.