Ο Παναθηναϊκός μένει στην Euroleague λόγω ρήτρας!

Ο Παναθηναϊκός επανέλαβε στη γενική συνέλευση της Euroleague τη θέλησή του να αποχωρήσει. Οι διοργανωτές επανέλαβαν ότι υπάρχει ρήτρα που φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ, την οποία το «τριφύλλι» δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει. Ως εκ τούτου, οι«πράσινοι» θα συνεχίσουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και την νέα σεζόν.
Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την Euroleague με κάθε τρόπο. Οι «πράσινοι» έχουν πολλά παράπονα από την λίγκα, σε ό,τι αφορά τη δομή της, τα έσοδά της και όχι μόνο.

Έτσι, το «τριφύλλι» επανέλαβε στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Δευτέρας (22/6) τη θέλησή του να αποχωρήσει οριστικά από τη διοργάνωση, παραχωρώντας δωρεάν τις μετοχές του.

Σε εκείνο το σημείο οι υπόλοιπες ομάδες πήραν τον λόγο με τη «φωνή» της Μακάμπι να είναι η πιο χαρακτηριστική και να επαναλαμβάνει πως η θέση των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης είναι μεταξύ των κορυφαίων. Στην ουσία, οι ομάδες είπαν αυτά που είχαν τονίσει και στην επίσημη ανακοίνωσή τους προ ημερών και δεν αποδέχτηκαν το «πράσινο» αίτημα.

Στη συνέχεια, τα στελέχη της Euroleague ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει πρόθεση για συναινετικό διαζύγιο. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν οι «πράσινοι» κάνουν το βήμα της αποχώρησης θα πρέπει να δώσουν 10 εκατομμύρια ευρώ, όπως προβλέπει η απαραίτητη ρήτρα. Παράλληλα, η Euroleague υπογράμμισε πως σε περίπτωση που φύγει το «τριφύλλι», τότε θα κάνει προσφυγή για διαφυγόντα κέρδη, που θα φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ ακόμα.

Με άλλα λόγια, εφόσον δεν βρέθηκε «χρυσή τομή» για ένα… βελούδινο διαζύγιο, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έπρεπε να καταβάλουν ένα ποσό που θα έφτανε τα 20 εκατομμύρια ευρώ για να φύγουν από την λίγκα. Βέβαια, όπως είχαμε τονίσει εκ ολίγες φορές, οι «πράσινοι» δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και να πληρώσουν τόσα χρήματα για να αγοράσουν την… ελευθερία τους.

Επομένως, ο Παναθηναϊκός παραμένει στην Euroleague, καθώς δεν μπόρεσε να αποχωρήσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, νιώθοντας παράλληλα «αιχμάλωτος» της λίγκας.

Η «παρατήρηση» του Μιζράχι για το πωλητήριο των 25 εκατομμυρίων ευρώ

Ιδιαίτερη σημασία έχει μία τοποθέτηση του Σιμόν Μιζράχι, του ιστορικού προέδρου της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Μιζράχι, λοιπόν, έβαλε… χέρι στο «τριφύλλι», για το γεγονός πως η ΚΑΕ πωλείται έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την ακρίβεια, ο έμπειρος παράγοντας εξήγησε στην τοποθέτησή του πως ο Παναθηναϊκός κοστίζει πολλά περισσότερα χρήματα και πως γίνεται υποτίμηση του ίδιου, αλλά και του προϊόντος με αυτή την τιμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.