Ποδοσφαιριστές Superleague: 10πλάσιοι μισθοί από τους Έλληνες πολίτες!

Σύμφωνα με έρευνα της FIFPro, οι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα που αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία, βγάζουν δέκα φορές περισσότερα χρήματα από τον μέσο πολίτη της χώρας.
Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα από την FIFpro (Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Παικτών με έδρα την Ολλανδία), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτήν, το 45% των παικτών στον κόσμο, κερδίζουν λιγότερα από 934 ευρώ τον μήνα, ενώ μόλις το 2% φτάνει στα αστρονομικά ποσά που παίρνουν οι παίκτες των κορυφαίων ομάδων. Η έρευνα έγινε ανάμεσα σε 13.876 παίκτες σε 87 πρωταθλήματα 54 χωρών, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Ειδικότερα δε σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ελήφθησαν από την Παγκόσμια Τράπεζα και για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών από τη Global Sports Salaries 2018, οι ποδοσφαιριστές της Superleague λαμβάνουν 10,31 φορές περισσότερα χρήματα από τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, 146.520 ευρώ είναι οι μέσοι μισθοί στην ελληνική Superleague (σύμφωνα με την Global Sports Salaries) και 15.780 ευρώ για τους πολίτες (σύμφωνα με τη World Bank το 2017).

Βεβαίως, στην έρευνα της FIFPro στη χώρα μας, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, το 31,5% είχε μισθό κάτω από 934 ευρώ, αναφέροντας ότι μετά την οικονομική κρίση, ο μισθός των παικτών έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.