Mάρκος Κορελόπουλος: «Το τουρνουά ήταν μια ιδέα του Λευτέρη Βούρου»

Η ομάδα πόλο του Ηλυσιακού διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά «Άρης Γκαλιάτης», στο οποίο θα συμμετέχουν οκτώ ομάδες U17.

Με αφορμή την επερχόμενη διοργάνωση, ο επικεφαλής της Επιτροπής Υδατοσφαίρισης του Ηλυσιακού, Μάρκος Κορελόπουλος, μίλησε στο Waterpolonews.gr σχετικά με το τουρνουά, αλλά και την οργάνωση του Ηλυσιακού.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

– Για το πώς δημιουργήθηκε η ιδέα της διοργάνωσης του τουρνουά «Άρης Γκλιάτης» και την προσφορά του τελευταίου στον Ηλυσιακό και το άθλημα:

«Το τουρνουά ήταν μια ιδέα του Λευτέρη Βούρου, του προπονητή των Εφήβων, ο οποίος από τη στιγμή που ήρθε στον Ηλυσιακό μας έχει αναβαθμίσει και οργανωτικά αλλά και σε επίπεδο εξωστρέφειας. Και μου είπε “πρέπει να κάνουμε κάτι. Ποιος έχει… φύγει;”.

Τότε ήταν πρόσφατη η απώλεια του Άρη, προσωπικού μου φίλου, στελέχους του Ηλυσιακού για χρόνια και μέλους του ΔΣ. Ο Άρης βοηθούσε όλα τα τμήματα του Ηλυσιακού αθόρυβα – ανώνυμα. Ήταν πολλές οι φορές που είχα πάρει χρήματα από τον Άρη και με… απειλούσε να μην αναφέρω καν το όνομά του.

Άλλες φορές μαζεύαμε παιδιά από τις ακαδημίες των αθλημάτων του Συλλόγου και πηγαίναμε στην Κιβωτό για να βοηθήσουμε άλλα παιδάκια ή σε εκδηλώσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες. Και όλα αυτά αθόρυβα…

Τα έβλεπα όλα αυτά και καταλάβαινα ότι η πρόθεσή του ήταν πάντα ο άνθρωπος. Είχε και τρία παιδάκια και τη γυναίκα του τη Σίσσυ, μια υπέροχη οικογένεια.

Όλοι μας, εγώ, η επιτροπή και ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Τούμπουρος, σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι για τον Άρη και κάναμε τουρνουά για Ακαδημίες, διότι είχε πάντα αδυναμία στα παιδιά. Στην ανάπτυξη του αθλήματος από τις μικρές ηλικίες.

– Για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του τουρνουά που ήδη έχει γίνει θεσμός

«Κάθε χρόνο το τουρνουά για τον Άρη έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης και τα δίνουμε στο κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ζωγράφου.

Ευχαριστούμε τις ομάδες που συμμετέχουν και που συνδράμουν σε αυτόν τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Εγγυώμαι ότι τα είδη πρώτης ανάγκης που θα συγκεντρωθούν θα πάνε σε οικογένειες του Δήμου μας,  που έχουν οικονομικό πρόβλημα. Και το εγγυώμαι διότι τις ξέρω.

Το τουρνουά είναι μια παρακαταθήκη, που όταν αποχωρήσω – κι ελπίζω σύντομα γιατί είμαι ήδη 11 χρόνια στον χώρο (γέλια) – πιστεύω οι επόμενοι να το συνεχίσουν και να το δυναμώσουν. Έχουμε σκοπό να γίνει και διεθνές το τουρνουά. Το είχαμε προσπαθήσει και στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει πόρους για την καλλιέργεια του αθλητισμού, όπως γίνεται στην επαρχία όπου υπάρχει βοήθεια, όπως και λιγότερες ομάδες, βέβαια».

– Για τον στόχο του τουρνουά:

«Ο σκοπός του τουρνουά πέραν του φιλανθρωπικού του χαρακτήρα είναι και προπονητικός, διότι η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει και συνέχεια με Μίνι Παίδες και Κορασίδες σε δύο εβδομάδες. Στο τουρνουά μας πάντα επιλέγουμε δυνατές ομάδες να παίξουν μεταξύ τους. Είναι καλό γιατί τα πρωταθλήματα ξεκινούν από τον Φλεβάρη κι έτσι το τουρνουά έχει την ταυτότητα μίας μίνι προετοιμασίας σ’ ένα τριήμερο μέσα τον Νοέμβρη. Εξάλλου τα μέσα Νοέμβρη είναι μια καλή περίοδος γιατί οι ομάδες αρχίζουν και ρολάρουν, έχοντας ξεκινήσει περίπου πριν από 1,5 μήνα την προετοιμασία τους και έχοντας αρχίσει να… δένουν περισσότερο. Προσπαθούμε επίσης να κάνουμε το τουρνουά όσο πιο εντυπωσιακό γίνεται. Με φωτορυθμικά, καπνούς, παρουσίαση των ομάδων, αλλά και με τις βραβεύσεις των παιδιών, που κάποιες εξ αυτών γίνονται από σπουδαίους αθλητές, όπως στο παρελθόν οι Χατζηθεοδώρου, Σχίζας, Ποντικέας, Αρτίν Ελμισιάν, Αργυρόπουλος. Θέλουμε να τιμούμε τους αθλητές που έχουν περάσει από τα Ιλίσια και να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο στα μικρά παιδιά να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν».

– Για την οργάνωση του Ηλυσιακού:

«Ο συλλογικός τρόπος που δουλεύει ο Ηλυσιακός στην Υδατοσφαίριση με την Επιτροπή έχει φέρει αποτελέσματα, επειδή υπάρχουν περισσότερα, άτομα, χέρια μυαλά για να διαχειριστούν και να διεκπεραιώσουν καταστάσεις. Αυτό είναι απότοκο της απορρόφησης που κάναμε στο τμήμα του Ποσειδώνα.

Τυπικά εγώ είμαι επικεφαλής, αλλά δουλεύουμε συλλογικά και τις αποφάσεις τις παίρνουμε όλοι μαζί. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου έχω μειοψηφίσει για παράδειγμα.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους συνεργάτες της Επιτροπής υδατοσφαίρισης, που με προσωπικό χρόνο συνδράμουν, αυτοί για τα παιδιά τους εγώ για το όραμά μου και όλοι μαζί για την ομάδα.

– Για την προπονητική στελέχωση των τμημάτων Υδατοσφαίρισης του Συλλόγου:

«Φέτος έχουμε στελεχώσει με καταξιωμένους προπονητές κάθε τμήμα ηλικιακό με παιδιά με εμπειρία και γνώσεις γιατί αποσκοπούμε στην ανάπτυξη των ακαδημιών μας. Πιο συγκεκριμένα είναι μαζί μας ο Βασίλης Καμάρης στους Μίνι Παίδες, ο Παύλος Διαρεμές στους Παίδες, ο Λευτέρης Βούρος στους Εφήβους, ο Γιώργος Τσόκας ως υπεύθυνος του Γυναικείου τμήματος και επικεφαλής είναι ο Γιάννης Σταύρου ως προπονητής της ανδρικής ομάδας».

– Για την ανδρική ομάδα, το οικογενειακό κλίμα που τη χαρακτηρίζει και την προσφορά του αρχηγού, Νίκου Τούμπουρου.

O κορμός της ανδρικής ομάδας αποτελείται από παιδιά που παίζουν χρόνια σε αυτήν και αγαπούν τον Σύλλογο, όπως ο Αντώνης Τασόπουλος, ο Μπετόβεν, ο Φαίδων Χριστοφίδης, ο Ηλίας Λάππας, οι οποίοι εντάσσουν τους καινούργιους στο οικογενειακό κλίμα που μας χαρακτηρίζει.

Όλα αυτά και ό,τι έχουμε κάνει δεν θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει χωρίς τη σημαντική χρηματική και ηθική βοήθεια του αρχηγού της ομάδας και προσωπικού μου φίλου, του Νίκου Τούμπουρου. Είναι ευχής έργο να παραμείνει στον Ηλυσιακό σε θέση που αυτός επιλέξει και του αρμόζει όταν αποφασίσει να κρεμάσει το σκουφάκι με το «Η”».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.