Μαρία Πολύζου – Βασίλης Ζαμπέλης: Οι ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ Έλληνες αθλητές μιλούν στην Εφημερίδα μας!

8ος αγώνας δρόμου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

Μαρία Πολύζου- Βασίλης Ζαμπέλης: Οι ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ Έλληνες αθλητές μιλούν στην Εφημερίδα μας!

Μαρία Πολύζου: «Τα μετάλλια μένουν στις βιτρίνες και στα ράφια. Αυτό που τελικά μένει, είναι η προσφορά στο συνάνθρωπο»

Βασίλης Ζαμπέλης: «Στόχος μας να φέρνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στον αθλητισμό»

Της Κατερίνας Φραγκουλάκη

«Έχω μάθει ότι το να τελειώνεις ένα μαραθώνιο δεν είναι απλά μία αθλητική επιτυχία. Είναι μία απόδειξη ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο», είπε ο διάσημος συγγραφέας Τζον Χανκ, θέλοντας με αυτή την έκφραση να τιμήσει όλους εκείνους τους αθλητές, τους μαραθωνοδρόμους που δικαιολογημένα θεωρούνται από το ευρύ κοινό παραδείγματα προς μίμηση.

Γιατί οι Μαραθωνοδρόμοι είναι οι αθλητές -που κατά τη γνώμη μου την ταπεινή- καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Εκείνο που στα μάτια των περισσοτέρων από εμάς μοιάζει άπιαστο όνειρο. Αν όμως- θαρρώ- μελετήσει κανείς με προσοχή την ιστορία τους, παραδειγματιστεί από την πορεία τους, είμαι σίγουρη πως η ιστορική πια φράση του Paulo Coelho: «Όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το κατορθώσεις», τους ταιριάζει απόλυτα.

Αυτές οι σκέψεις πρωταγωνίστησαν και στο δικό μου μυαλό, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που παρακολουθώ δημοσιογραφικά την προετοιμασία του 8ο αγώνα δρόμου με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», που ολοκληρώθηκε τελικά με επιτυχία την Κυριακή 27 του Γενάρη.

Βασίλης Ζαμπέλης: «Στόχος μας να φέρνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στον αθλητισμό»

Λίγο πριν ο αγώνας ξεκινήσει συνομίλησα με τον σπουδαίο Βασίλη Ζαμπέλη, τον αθλητή με την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην χώρα μας στον Μαραθώνιο αλλά και τον άνθρωπο που στο πανέμορφο νησί της Αίγινας δίνει τον δικό του αγώνα, προσφέροντας έργο μοναδικό, αξίας ανεκτίμητης.

Τον αθλητή παράδειγμα προς μίμηση. Τον άνθρωπο, με τη μεγάλη και λαμπρή ιστορία που με πάθος «χαρίζει» την εμπειρία του, τη γνώση του πλέον στις νεότερες γενιές ως γυμναστής- προπονητής στο νησί του Αργοσαρωνικού και πρωτεργάτης του εν λόγω αγώνα.

Ευγενικός και χαμογελαστός απάντησε στις ερωτήσεις μου.

«Ήρθα στην Αίγινα και ασχοληθήκαμε με τον κλασσικό αθλητισμό. Έχουμε τον σύλλογο στίβου. Ασχολούμαστε με παιδιά που τρέχουν αλλά και με μεγάλους, ηλικιακά ανθρώπους. Έχουμε πρωταθλητές σε ταχύτητα, δέκαθλο, αντοχή. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε κόσμο στον σύλλογό μας που αθλείται και γυμνάζεται σωστά. Και ο στόχος μας είναι αυτός, να φέρνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στον αθλητισμό.

Πείτε μου δυο λόγια για τον 8ο αγώνα δρόμου, «Ιωάννης Καποδίστριας»

Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε προς τιμήν του Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας, που ήρθε στις 26 Γενάρη του 1828 και ορκίστηκε στο νησί της Αίγινας. Αυτό το ιστορικό γεγονός στάθηκε η αφορμή και διοργανώσαμε έναν αγώνα, 5, 10χιλιομέτρων που κάθε χρόνο πηγαίνει ολοένα και καλύτερα και έχουμε φτάσει στο σημείο να τερματίζουν 1300,
1500 άτομα.

Η κορυφαία Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Μαρία Πολύζου και οι δρομείς της Marathon Team Greece βρέθηκαν στο πανέμορφο νησί λαμβάνοντας μέρος στον αγώνα.

Για ακόμα μια φορά, η σπουδαία, η κορυφαία Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Μαρία Πολύζου και οι δρομείς της Marathon Team Greece βρέθηκαν στο πανέμορφο νησί λαμβάνοντας μέρος στον αγώνα.

Μαρία Πολύζου: «Τα μετάλλια μένουν στις βιτρίνες και στα ράφια. Αυτό που τελικά μένει, είναι η προσφορά στο συνάνθρωπο»

Η αθλήτρια, που πολλές φορές με τις επιτυχίες της έκανε τα μάτια μας να δακρύσουν, αγκάλιασε με πάθος την Ελληνική σημαία, υπερασπίστηκε με όλη της τη ψυχή την Ελλάδα μέσα από το άθλημά της, μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα μας και δεν σας κρύβω πως η συγκίνησή μου ήταν και συνεχίζει να είναι μεγάλη.

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα κουβέντα, η σπουδαία Ελληνίδα, η κορυφαία Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, μας δίνει μια ξεχωριστή συνέντευξη.

Τα λόγια της σοφά, απολύτως ταυτισμένα με την επιτυχημένη πορεία της, το δυνατό παρελθόν της και το υπέροχο παρόν της.

Μιλήστε μου για την συμμετοχή σας στον 8ο αγώνα δρόμου με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

Είναι ένας αγώνας τον οποίο υποστηρίζουμε αρκετά χρόνια. Βρεθήκαμε εκεί για να στηρίξουμε, -επίσης-, και τον τόσο ωραίο αγώνα που κάνει ο Βασίλης ο Ζαμπέλης, ο σπουδαίος αυτός Έλληνας Μαραθωνοδρόμος. Έναν αγώνα που έχει αγκαλιάσει όλη η Αίγινα Βρεθήκαμε λοιπόν εκεί για να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα, που μας έδωσε μάλιστα την δυνατότητα να στηρίξουμε αλλά και να αγωνιστούμε με στόχο τη διάδοση του μηνύματος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Μια εκστρατεία που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει αθλητισμός χωρίς κοινωνική
αλληλεγγύη. Δεν αρκεί μόνο να τρέχουμε. Έπειτα από τόσα χρόνια που κάνω αθλητισμό, θα ήθελα να σας πω πως τα μετάλλια μένουν στις βιτρίνες και στα ράφια. Αυτό που τελικά μένει, είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο.

Πείτε μου δυο λόγια για την ιστορία της «Marathon Team Greece»

H ομάδα αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και 6 χρόνια. Αριθμεί πάνω από 200 δρομείς. Στον 8ο αγώνα δρόμου «Ιωάννης Καποδίστριας», τρέξαμε πάνω από 100 δρομείς σε όλες τις αποστάσεις. Συμμετείχε και η εφηβική ομάδα της Marathon team greece

Επισκέπτεστε συχνά το νησί της Αίγινας- Μιλήστε μου για το όμορφο αυτό νησί

Είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας μας.Η Αίγινα είναι ένα πανέμορφο νησί, με φιλόξενους ανθρώπους. Με εξαιρετικά εστιατόρια και χώρους που μπορεί κανείς να μείνει και να τα περάσει όμορφα.

Όσο αναφορά την προετοιμασία για τον αγώνα.

Το έργο των διοργανωτών είναι δύσκολο. Νομίζω ότι θα πρέπει όλο το νησί να καταλάβει τα οφέλη που έχει από τον τουριστικό αθλητισμό διότι συμβάλει και στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού. Και όχι μόνο. Συμβάλει επίσης και στην ανάπτυξη της παιδείας που αφορά τα παιδιά μας. Είναι σίγουρο πως μετά από ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός -ήδη φαίνεται- πολλά παιδιά θα θελήσουν να ξεκινήσουν να τρέχουν, να δοκιμάσουν τα μετάλλια, να μιμηθούν τον Βασίλη τον Ζαμπέλη για τις επιτυχίες του, καθώς όπως ξέρετε, ο Βασίλης έχει την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην χώρα μας στον Μαραθώνιο. Οπότε θα είναι σύνηθες τα επόμενα χρόνια στο νησί να βλέπετε πολλά παιδιά να τρέχουν αλλά και να προσφέρουν στον αθλητισμό. Να χτίζουν το μέλλον τους πάνω στον αθλητισμό.

Εσείς και η ομάδα σας λοιπόν αποτελείτε και ένα πρότυπο για τις νεότερες γενιές

Είναι σίγουρο πως όταν τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πρωταθλητές θέλουν να εμπνευστούν από εκείνους. Να τους δουν από κοντά και να ονειρευτούν. Θα πρέπει να δίνουμε στα παιδιά την ευκαιρία μέσα από την παρουσία μας, να ονειρεύονται, να θέτουν στόχους. Και αυτοί οι αγώνες βοηθούν τα νέα παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.