Η υποχρεωτική υποβολή δήλωσης μεταβίβασης ακινήτων ψηφιακά ξεκινά 29 Ιουνίου 2021 στην πλατφόρμα myProperty της ΑΑΔΕ

Αρθρογραφεί η Φιλοθέη Μακριδάκη

Φορολογικός – Οικονομικός

Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Ιδιωτών

τηλ. 6944710019

Μέχρι της 29 Ιουνίου 2021, για τις μεταβιβάσεις ακινήτων θα συνεχιστεί η ίδια διαδικασία που γνωρίζουμε έως σήμερα. Στις 29 Ιουνίου 2021 ξεκινάει η υποχρεωτική υποβολή δήλωσης μεταβίβασης ακινήτων ψηφιακά, μέσω της πλατφόρμας myProperty, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η ΑΑΔΕ σε σχετική ανακοίνωσή της με δελτίο τύπου αναφέρει ότι προχώρησε στη μετάθεση της σχετικής προθεσμίας, που έληγε 1/6/2021, για τις 29/6/2021, μετά από αιτήματα των συμβολαιογράφων και με σκοπό την ομαλότερη μετάβαση στο νέο σύστημα.

Συγκεκριμένα στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την Δήλωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων αναφέρονται τα εξής.

Μέσω αυτής της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας οι πιστοποιημένοι στο TAXISΝΕΤ συμβολαιογράφοι δημιουργούν Δηλώσεις Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων και εκτυπώνουν αντίγραφα των δηλώσεων αυτών.

Φυσικά Πρόσωπα μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή είτε ως αγοραστές, είτε ως πωλητές, είτε ως νόμιμοι εκπρόσωποί τους (Φυσικών και Νομικών Προσώπων), να ανακτήσουν τη Δήλωση Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, που έχει κοινοποιήσει προς αυτούς ένας συμβολαιογράφος, ώστε να την υποβάλουν ή να μη την υποβάλουν (απορρίψουν) οριστικά. Επιπλέον, ως αγοραστές / νόμιμοι εκπρόσωποι μπορούν να εκτυπώσουν αντίγραφο της υποβληθείσας δήλωσης, την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου μεταβίβασης ακινήτου, την Ταυτότητα Οφειλής του φόρου, καθώς και να εκδώσουν το Αποδεικτικό Καταβολής του φόρου αυτού.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.