Οι γείτονες μας έχουν περισσότερο ανάγκη την Αγία «Σοφία»

Γράφει ο Ανδρέας Βρακοτάς

Θα ήταν μικρότερο το βάρος στην καρδιά μας, αν αναλογιζόμασταν ότι την Αγία Σοφία την έχουν περισσότερο ανάγκη οι γείτονές μας, την ανάγκη να προσευχηθούν για ένα καλύτερο μέλλον.

Ας μην ξεχνάμε, ότι η «Μεγάλη Εκκλησία» έγινε τζαμί στα «χαρτιά», έγινε μουσείο στα «χαρτιά» και έγινε ξανά τζάμι στα «χαρτιά».

Η Αγία Σοφία χτίστηκε ως ναός απαράμιλλης ομορφιάς και χριστιανικής πίστης για να «στεγάσει» την Σοφία του Θεού. Αυτή τη «Σοφία» έχουν περισσότερο ανάγκη οι γείτονές μας. Αυτή η «Σοφία» θα τους κάνει καλύτερους ανθρώπους και σίγουρα καλύτερους γείτονες.

Αναρωτιέμαι, που προσεύχεται τελικά ο πιστός μέσα στην Αγία Σοφία; Μήπως βρισκόμαστε σε μία ακόμη ιστορική στιγμή, όπου στην πραγματικότητα μουσουλμάνοι ζητούν τη βοήθεια της Παναγίας, του Χριστού και της Σοφίας του Θεού, παραπλανημένοι από έναν πολιτικό ηγέτη ο οποίος νοιάζεται μόνο για την προσωπική του ευημερία;

Μπορεί στην Αγιά Σοφιά για αιώνες να μην έχει τελεστεί ορθόδοξη λειτουργία, αλλά η Αγία Σοφία δημιουργήθηκε για να αποτελεί το παγκόσμιο σύμβολο της Χριστιανοσύνης και αυτό δεν αλλάζει. Οι μουσουλμάνοι που θα προσεύχονται εκεί, βαθιά μες στην ψυχή τους θα γνωρίζουν ότι προσεύχονται στη Μεγάλη Εκκλησία της Ορθοδοξίας. Πίσω από τις κουρτίνες, πάνω στους τοίχους, διάχυτη μέσα στον χώρο θα βρίσκεται πάντα η ορθόδοξη πίστη. Ναι δεν θα λειτουργούν ορθόδοξοι ιερείς. Θα λειτουργεί ο ίδιος Θεός για τον οποίο ανηγέρθη. και νέοι πιστοί θα προσεγγίζουν εσαεί την ορθόδοξη πίστη μέσα από την αλήθεια της Σοφίας του Θεού.

Γιατί η ασέβεια και η ματαιοδοξία δεν είναι ικανές να σβήσουν το «Μεγαλείο» της ορθόδοξης  εκκλησίας της Αγίας Σοφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.