ΟΔΗΓΕ μάθε να ΣΕΒΕΣΑΙ τη ΖΩΗ μου!

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Οδηγέ, γνωρίζεις πως για όσο οδηγείς, η ευθύνη για τα άτομα που επιβαίνουν στο αυτοκίνητο μαζί σου, σου ανήκει;

Γνωρίζεις πως το να τρέχεις στο δρόμο δίχως να υπακούς σε κανόνες, δεν είναι μαγκιά αλλά μία εγκληματική ενέργεια;

Γνωρίζεις πως ο δρόμος δεν είναι ιδιοκτησία σου, αλλά οι πράξεις σου επηρεάζουν τους υπόλοιπους οδηγούς, ακόμα και εμάς τους απλούς πεζούς;

Νομίζεις πως ένα ποτηράκι παραπάνω δεν πειράζει, και εφησυχάζεις τη συνείδησή σου με αντιλήψεις τύπου: ‘’έλα μωρέ, έχω τον έλεγχο, ας πιω κάνα δύο ποτηράκια ακόμα’’.

Μία απλή παραίνεση: κάθε μέρα που ξεκινάς το πρωί, να θυμάσαι πως κάποιος σε περιμένει να επιστρέψεις το βράδυ! Να μην ξεχνάς πως στη θέση ενός ανθρώπου που μπορεί να βάλεις σε κίνδυνο με την επικίνδυνη συμπεριφορά σου, θα μπορούσε να είναι ο δικός άνθρωπος, εκείνος για τον οποίο εσύ τρέμεις καθημερινά μήπως πάθει κακό.

Για αυτό λοιπόν, μάθε να σέβεσαι τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Μην τρέχεις εκεί που δεν πρέπει, μην περνάς με κόκκινο, μη μπαίνεις στο αμάξι αφού έχεις καταναλώσει άφθονο αλκοόλ. Μείνει μέσα στο αυτοκίνητο και περίμενε να οδηγήσει το επόμενο πρωί, ξεμέθυστος.

Δεν είναι νεανική τρέλα, δεν είναι μαγκιά αλλά ούτε και δείγμα ανδρισμού να τρέχεις σαν τρελός. Είναι ανωριμότητα, πράξη που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή όλων μας.

Οδηγέ, μπορείς να ξεκινήσεις να σέβεσαι περισσότερο τη ζωή σου και τη ζωή όλων μας;

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.