Επιλέξτε Υπεύθυνα

Επιλέξτε Υπεύθυνα

Εν μέσω πολιτικής ανατροπής και σε τεταμένο εκλογικό κλίμα οι δημότες του Ζωγράφου προσήλθαν στις κάλπες την Κυριακή 26 Μαΐου κι επέλεξαν τους εκλεκτούς τους για το Δήμο της πόλης μας.

Τελικά το πολιτικό διακύβευμα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των ψηφοφόρων και η ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στα δύο κυρίαρχα πολιτικά κόμματα της χώρας, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, επηρέασε σημαντικά και τα αποτελέσματα των εκλογών στην πόλη μας.

Φυσικά οι εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας δεν ήταν οι μοναδικές που έκριναν το εκλογικό αποτέλεσμα στου Ζωγράφου.

Η νυν Δήμαρχος, Τίνα Καφατσάκη έχοντας να επιδείξει μια πενταετία με πλούσιο και παραγωγικό έργο στο Δήμο, με χρηστή διαχείριση αλλά και με άσκηση της εξουσίας χωρίς ακρότητες και αποκλεισμούς, δίκαια κατέκτησε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση μιας ακόμη θητείας στη διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου.

Η παράταξη της “Μαζί για την Πόλη μας” και τα σημαντικά στελέχη που ξεχωρίζουν σε αυτήν έχουν αναπτύξει τη δυναμική που χρειάζεται για δώσουν μια σημαντική νίκη στην επικεφαλής του ψηφοδελτίου τους, Τίνα Καφατσάκη που θα την φέρει στη θέση του Δημάρχου για τέσσερα ακόμη χρόνια.

Ενδεικτικό των θετικών εντυπώσεων που άφησε πίσω της η θητεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής στη διοίκηση του Δήμου, είναι πως ενώ οι υποστηριζόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση, ανά την επικράτεια, καταποντίστηκαν, η Τίνα Καφατσάκη και ο δημοτικός της συνδυασμός κατέκτησαν την πρωτιά σε έναν μεγάλο Δήμο όπως ο Ζωγράφου.

Ο Βασίλης Θώδας με τη σειρά του εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απόλυτη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στον πολιτικό χάρτη της χώρας και έκανε την μεγάλη έκπληξη και βρέθηκε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών της Κυριακής.

Η επιλογή του να ποντάρει στην κομματική στήριξη που έλαβε από την τοπική της ΝΔ στου Ζωγράφου, εκ του αποτελέσματος κρίνεται επιτυχής.

Μεγάλη απογοήτευση επικρατεί στο στρατόπεδο του Παναγιώτη Αγγελόπουλου και των στελεχών του συνδυασμού του “Ζωγράφου Μπροστά” που παρά τις προβλέψεις δεν κατάφερε να βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως όταν καταλαγιάσει ο “αχός” της μάχης, το ισχυρό ποσοστό που κατέγραψε στις εκλογές θα καθορίσουν αυτόν και τους δημοτικούς του συμβούλους σε κρίσιμους παράγοντες της επόμενης μέρας του Δήμου.

Εκπλήξεις στους υπόλοιπους υποψηφίους δεν υπήρξαν και πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής 2 Ιουνίου.

Καφατσάκη ή Θώδας είναι πλέον το δίλημμα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι Ζωγραφιώτισσες και οι Ζωγραφιώτες.

Θ’ αποφασίσουν αν θέλουν να στηρίξουν μια Δήμαρχο με επιβεβαιωμένο έργο και ξεκάθαρες θέσεις για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, ή θα επιλέξουν μια “παλαιολιθικού τύπου” διοίκηση του Δήμου, με στελέχη που παρά την εμπειρία τους στο Δήμο δεν παύουν να καθορίζονται από στενούς κομματικούς κι όχι μόνο δεσμούς.

Από την στιγμή που με την μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι ισορροπίες στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν ήδη διαμορφωθεί η επιλογή του Δημάρχου είναι απολύτως καθοριστικής σημασίας για την πόλη μας και τις ζωές.

Επιλέξτε υπεύθυνα και με γνώμονα το καλό του Ζωγράφου και μόνον!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.