Μιχάλης Γουδέλης-Η κομματική ταυτότητα πρέπει να μείνει στο συρτάρι

Η κομματική ταυτότητα πρέπει να μείνει στο συρτάρι

Η κρίσιμη εκλογική μάχη για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Δήμου στην πόλη μας, έρχεται σε μια τεταμένη πολιτικά περίοδο.

Η κομματική πόλωση αρχίζει να “χτυπάει” κόκκινο με κατηγορίες για διαφθορά, προδοσία, καιροσκοπισμό, να εκτοξεύονται εκατέρωθεν.

Είναι γεγονός πως στην κεντρική πολιτική σκηνή μυρίζει “μπαρούτι”. Το εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, έχει πληγώσει μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.

Είναι σαφές πως υπάρχουν πολλοί όψιμοι υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών, όμως η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου ήταν και παραμένει αντίθετη με τις επιλογές της κυβέρνησης στο θέμα αυτό.

Από την άλλη δεν είναι λίγοι εκείνοι που ναι μεν υποστηρίζουν την κυβέρνηση γενικώς, αλλά υπεραμύνονται θέσεων με τις οποίες στην πραγματικότητα διαφωνούν.

Την ίδια στιγμή η κρίση της τελευταίας δεκαετίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και όλοι υπόσχονται τρόπους διαφυγής από αυτήν, αλλά στην πραγματικότητα η κατάσταση στην οικονομία παραμένει ασφυκτική.

Το “πορτοφόλι” του μέσου πολίτη είναι άδειο, οι φόροι “γονατίζουν” τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και κρατούν μακριά τους επενδυτές με τα βαριά “χαρτιά” από το εξωτερικό και το εσωτερικό.

Η κυβέρνηση υπεραμύνεται των επιλογών της και υπενθυμίζει ότι παρέλαβε μια οικονομία όμοια με “τοπίο” μετά από πυρηνική έκρηξη. Εν πολλοίς αυτό είναι αλήθεια, αλλά σύμφωνα με την αντιπολίτευση οι επιλογές που έγιναν, οδήγησαν στο να μην καθαρίσει καθόλου αυτό το “τοπίο”.

Επειδή πάντως επί της ουσίας η επιτροπεία της χώρας μας συνεχίζεται και οι επιλογές άσκησης ουσιαστικής πολιτικής είναι περιορισμένες, τα κόμματα βρίσκουν άλλους τρόπους να τραβήξουν την προσοχή των ταλαιπωρημένων Ελλήνων.

Σκάνδαλα, καταγγελίες, Πετσίτης, Novartis, δάνεια των κομμάτων, κάνουν το πολιτικό κλίμα ζοφερό και διχάζουν βαθιά την κοινωνία. Ελάχιστος προγραμματικός λόγος και διαρκείς αλληλοκατηγορίες.

Οι ψύχραιμες φωνές και οι νηφάλιες τοποθετήσεις, παραμένουν απομακρυσμένες στο περιθώριο. Κι όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε ακόμη στον Απρίλιο, ενώ όπως όλα δείχνουν οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο.

Μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό πολιτικών γεγονότων, θέλει τεράστια προσοχή από τους Δημότες, ειδικά στο Δήμο Ζωγράφου, να διαχωρίσουν πλήρως στο μυαλό τους τις βουλευτικές και τις περιφερειακές εκλογές από τις δημοτικές.

Θα πρέπει να αφήσουν την κομματική τους ταυτότητα στο σπίτι πριν προσέλθουν στις κάλπες για εκλέξουν τη νέα Διοίκηση του Δήμου μας.

Το νέο εκλογικό σύστημα με την απλή αναλογική απαιτεί συναινέσεις την επόμενη μέρα των εκλογών.

Η πόλη μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο ιστορικά σταυροδρόμι που ή θα “εκτιναχθεί” σε ένα καινοτόμο και συναρπαστικό μέλλον, ή θα παραπέσει στην αφάνεια και την παρακμή.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δικαίως θεωρεί ότι έβαλε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο μας. Μένουν πολλά να γίνουν. Όπως και τα προγράμματα της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και των άλλων παρατάξεων, μπορούν να καυχώνται πως περιέχουν μεγαλεπήβολα και κυρίως εφικτά και βιώσιμα έργα, για να μεταμορφώσουν του Ζωγράφου σε έναν σύγχρονο και μεγάλο Δήμο.

Αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν μέσα στο κλίμα της έντασης που προκαλούν οι κομματικοί διαξιφισμοί. Οφείλουν οι παρατάξεις και οι δημότες – κυρίως αυτοί – να κρατήσουν, πάση θυσία, το επίπεδο της αντιπαράθεσης σε ένα ήρεμο πλαίσιο.

Επίκεντρο αυτής της προεκλογικής περιόδου στο Δήμο μας, οφείλει να είναι η πόλη μας και πως θα γίνουν καλύτερες οι ζωές, οι δικές μας και των παιδιών μας, μέσα σε ένα καθαρό, όμορφο περιβάλλον, με ασφάλεια και ευρυθμία. Να δώσουμε μια εικόνα στου Ζωγράφου που είναι αντάξια της ιστορίας και των κατοίκων του.

Θα πρέπει να επιλέξουμε τους υποψηφίους που πιστεύουμε ότι θα προσφέρουν στην πόλη κι όχι αυτούς που ταιριάζουν στις κομματικές μας πεποιθήσεις.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να μην επιτρέψουμε ν’ αναλωθεί η προεκλογική περίοδος σε ανούσιες και φαύλες “κόρωνες”, σε εκβιασμούς και σε κατευθυνόμενα χτυπήματα κάτω από την “μέση”, που το μόνο που φέρνουν, είναι την αποστροφή κάθε έντιμου πολίτη από την ενασχόληση του με τα κοινά.

Ο στόχος, το όραμα και η βάση αυτής της προεκλογικής περιόδου πρέπει να είναι ο Δήμος Ζωγράφου και η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επαγγελματιών του και μόνον αυτών!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.