Τα εμπνευσμένα έργα απαραίτητη προϋπόθεση για την ευημερία μια πόλης

Τα εμπνευσμένα έργα απαραίτητη προϋπόθεση για την ευημερία μια πόλης

Ο φετινός χειμώνας είναι ένας από τους ψυχρότερους των τελευταίων ετών και συνέχισε και τον Φεβρουάριο να “δείχνει τα δόντια του”, με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες να έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ισχύουν στην πολιτική ζωή του τόπου, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Με τις εκλογές να πλησιάζουν όλο και περισσότερο, το θερμόμετρο έχει ανέβη σε μεγάλα ύψη καθώς πλέον, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για ένα πολιτικό ξεκαθάρισμα που θ’ αλλάξει τα πάντα, σε κάθε δομή της εξουσίας και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της χώρας, των Περιφερειών και των Δήμων για την επόμενη δεκαετία.

Ένα πρώτο συμπέρασμα που μπορεί κανείς εύκολα να βγάλει, με μια απλή βόλτα στους δρόμους, είναι πως μια σημαντική πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές.

Την ίδια στιγμή όμως είναι σαφές πως οι περισσότεροι σκοπεύουν ν’ αφήσουν στο συρτάρι την κομματική τους ταυτότητα, πριν προσέλθουν να ψηφίσουν για την Περιφέρεια και το Δήμο τους.

Σε εθνικό επίπεδο ζητούμενα είναι σίγουρα η οικονομία, τα εθνικά θέματα αλλά και η ασφάλεια. Σε τοπικό επίπεδο όμως ενώ η καθαριότητα, η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση του πολίτη διαδραμάτιζαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιλογή των ψηφοφόρων τα παλαιότερα χρόνια, πλέον αν και ακόμη αποτελούν προαπαιτούμενο, δεν αποτελούν το κύριο κριτήριο των πολιτών.

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχει αλλάξει τα δεδομένα στην καθημερινότητα των ανθρώπων και κατ’ επέκταση της πολιτικής.

Και αν σε εθνικό επίπεδο χρειάζονται εγκρίσεις προϋπολογισμών από θεσμούς και συνεννόηση συναρμόδιων υπουργείων και αντικρουόμενων συμφερόντων για την δημιουργία μεγάλων έργων, δεν ισχύει το ίδιο και σε επίπεδο Περιφερειών και Δήμων.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πλέον, με το σωστό όραμα, τις ανάλογες μελέτες και την εκμετάλλευση των σχετικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, τα μεγαλεπήβολα έργα δεν αποτελούν κρυφούς πόθους, αλλά απαίτηση των πολιτών και αναγκαία προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία ενός Δήμου.

Καινοτόμα προγράμματα, όπως η πράσινη ανάπτυξη, η εξοικονόμηση ενέργειας με ευεργετικά αποτελέσματα για τα οικονομικά του Δήμου και του Περιβάλλοντος, η σύνδεση της τεχνολογίας με την καθημερινότητα των πολιτών και τις συναλλαγές του με τις τοπικές υπηρεσίες, αποτελούν το κεντρικό κριτήριο με το οποίο οι πολίτες θα επιλέξουν τους τοπικούς τους άρχοντες.

Την ίδια στιγμή χρειάζονται και εμπνευσμένα έργα με στόχευση σε ομάδες ατόμων που τα έχουν πραγματικά ανάγκη και που η ποιότητα της ζωής τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία μιας πόλης.

Η Ελλάδα γηράσκει όπως επιβεβαιώνουν όλες οι τελευταίες μελέτες και είναι αναγκαία, σε κάθε σοβαρό Δήμο, η ύπαρξη ενός γηροκομείου όπου οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να ζουν, με μοναδικό κόστος ένα μέρος της σύνταξης τους, χωρίς να επιβαρύνουν τα παιδιά και τους συγγενείς τους, για να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Όπως επίσης ένας χώρος με δραστηριότητες για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και Δεξιότητες, μαζί φυσικά με τον εκσυγχρονισμό όλων των υποδομών που καθιστούν την ζωή τους άξια του σεβασμού και της ισότητας με τους υπόλοιπους πολίτες, που τους ανήκει.

Βέβαια απαραίτητη είναι και η δημιουργία και η συντήρηση μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών χώρων που θα δίνουν στα παιδιά, στους νέους, αλλά και στους μεγαλύτερους, τη δυνατότητα να αθληθούν με ασφάλεια και να εκφράσουν ποιοτικά τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, με χαμηλό ή και μηδενικό κόστος.

Η ταχύτητα μετάδοσης της πληροφορίας, έχει καταστήσει πραγματοποιήσιμα όλα εκείνα που κάποτε έμοιαζαν με επιστημονική φαντασία.

Η Zografounews, συμβαδίζοντας με την εποχή της, δίνει μέσα από την έντυπη μορφή της αλλά και την ηλεκτρονική της παρουσία, τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίσουν και στους υποψήφιους να αναδειχθούν και να παρουσιάσουν τις προτάσεις και τα οράματα τους.

Οι μορφές επικοινωνίας έχουν αυξηθεί, το χάσμα των γενεών στον τομέα της πληροφόρησης μπορεί να μεγαλώνει, όμως η ουσία είναι πως τα σύγχρονα μέσα, που άκουσαν τα κελεύσματα των καιρών, μπορούν να προσφέρουν μια πολυεπίπεδη, σφαιρική ενημέρωση για κάθε ηλικία.

Οι πολίτες έχουν πλέον απαιτήσεις και σκληρά κριτήρια για να επιλέξουν τους εκλεκτούς τους, όμως και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν τα μέσα και τον τρόπο, ακομμάτιστα και ελεύθερα να επικοινωνήσουν το μήνυμα τους.

Η εφημερίδα μας, αυτόν τον δρόμο έχει επιλέξει να βαδίσει και είμαστε σίγουροι πως συνοδοιπόροι μας θα είναι όλοι οι Ζωγραφιώτες που απαιτούν να έχουν μια αντικειμενική και αξιόπιστη ενημέρωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.